Ολοταχώς για συγχώνευση στους Αμπελόκηπους

Πλώρη για την άμεση συνένωση του Ηρακλή με τις άλλες τέσσερις ομάδες της περιοχής (ΑΕΑ, Βορράς, Ελπίδες και Ρουβίκωνας), προκειμένου να «χτιστεί» μια κραταιά στη Γ΄ Εθνική (με Ζαντόπουλο-Γιαμουρίδη) και μια θυγατρική στο Α΄ τοπικό.

Ετοιμο για μια ιστορική αλλαγή είναι το ποδόσφαιρο των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη, καθώς γυρνά σελίδα. Συγκεκριμένα, στο κατώφλι είναι η συγχώνευση των συνολικά πέντε ποδοσφαιρικών ομάδων της περιοχής σε δυο! Κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Κορωνίδα του… δημιουργήματος θα είναι ο Ηρακλής (μιας και παίζει στη Γ΄ Εθνική), ενώ στη συνένωση θα πάρουν μέρος η ΑΕ Αμπελοκήπων, ο Ρουβίκωνας, οι Ελπίδες και ο Βορράς. Το πλάνο προβλέπει ότι από τις πέντε ομάδες θα προκύψουν δυο, μια ισχυρή στη Γ΄ Εθνική και μια που θα λειτουργεί ως θυγατρική στο Α΄ τοπικό. Βεβαίως, θα προκύψουν νέες ονομασίες στις δυο ομάδες, οι οποίες ακόμα δεν «κλείδωσαν» και είναι υπό συζήτηση.

Το θέμα της συνένωσης των ομάδων των Αμπελοκήπων δεν είναι καινούριο, αφού απασχόλησε και στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η δημιουργία άλλων τμημάτων, όπως μπάσκετ, βόλεϊ και στίβου. Η αρχική σκέψη για ονομασία «Εθνική Αμπελοκήπων» για τη βασική ομάδα δείχνει να εγκαταλείπεται, ενώ ως την Παρασκευή θα κορυφωθούν οι ζυμώσεις του φιλόδοξου εγχειρήματος. Ουσιαστικά μένει να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για τα ενιαία διοικητικά συμβούλια που θα προκύψουν (με συγχώνευση παραγόντων), με τον πρόεδρο του Ηρακλή Αμπελοκήπων Γιάννη Ζαντόπουλο να παραμένει επικεφαλής στην ομάδα που θα παίξει στη Γ΄ Εθνική και τον Ιερόθεο Γιαμουρίδη να παραμένει όπως φαίνεται στον πάγκο. «Είμαστε στο τελικό στάδιο των επαφών, δεν θα αργήσουν λογικά οι ανακοινώσεις και δεν βλέπω που μπορεί να χαλάσει κάτι» σχολίασε στο dokari.gr ο Γιάννης Ζαντόπουλος.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησαν δοκιμαστικά παικτών στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 17:00 (δεν υπάρχει περιορισμός σε ηλικίες, αλλά δίνεται έμφαση σε πιο νεαρούς).

Exit mobile version