Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που θα αγωνιστεί σε ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα (video)

Το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι αμιγώς αντρικό άθλημα και πλέον έσπασε κι άλλο ένα στεγανό.

Οι γυναίκες εδώ και χρόνια παίζουν ποδόσφαιρο και συμμετέχουν σε παρόμοιες διοργανώσεις με τους άνδρες. Έχουμε δει ακόμα και γυναίκες να προπονούν αντρικές ομάδες, ακόμα και στην Ελλάδα! Τη νέα σεζόν θα δούμε μια γυναίκα να αγωνίζεται σε αντρική ομάδα!

Το ιστορικό αυτό γεγονός θα συμβεί στην Ολλανδία, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να παίρνει τη σχετική απόφαση. Συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια στη 19χρονη Έλεν Φοκέμα να αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα Φοαρούτ της τέταρτης κατηγορίας.

Μέχρι πρότινος επιτρεπόταν σε κορίτσια να παίζουν μαζί με αγόρια σε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μέχρι την ηλικία των 18, αλλά πλέον η απόφαση της Ομοσπονδίας δημιουργεί νέα δεδομένα.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Η 19χρονη Έλεν δεν έκρυψε τη χαρά της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σπουδαία υπόθεση για μένα που θα συνεχίσω να παίζω στην ομάδα αυτή, όπως κάνω από τα 5 μου. Θα ήταν κρίμα να μην μπορώ να συνεχίσω τη νέα σεζόν. Ρώτησα το κλαμπ αν θα μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι και στείλαμε αίτημα στην Ομοσπονδία. Εκείνοι το έκαναν δεκτό και οι συμπαίκτες μου ενθουσιάστηκαν που θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί. Δεν ξέρω πώς θα πάει όλο αυτό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω σε αυτό το πιλοτικό σχέδιο».

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η οπτική ψευδαίσθηση που έχει τρελάνει το ίντερνετ – Εσείς βλέπετε την εικόνα να κινείται; (photo)

Βγήκαν να ψαρέψουν αλλά δεν πίστευαν αυτό το πλάσμα που είδαν στο νερό (video)

Κροκόδειλοι άρπαξαν αντιλόπη – Ανατρεπτική η εξέλιξη (video)

Exit mobile version