«Με όπλο τη σκληρή δουλειά»

«Με όπλο τη σκληρή δουλειά»

Ο Χρήστος Δώνης μίλησε από το Όστερμπεκ όπου προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός και τόνισε πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά για να σηκώσουν το βάρος της πράσινης φανέλας.

Χρήστο, ποιές είναι οι εντυπώσεις που έχεις από την προετοιμασία μέχρι στιγμής;

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν νέο Παναθηναϊκό, είμαστε πολλά παιδιά από την Ακαδημία και αυτό είναι θετικό για εμάς, καθώς παίζουμε πολλά χρόνια μαζί. Πιστεύω ότι με προσπάθεια και πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε παίκτες για το μέλλον».

Στη θέση σου έχει έρθει ένας ποδοσφαιριστής με σημαντική καριέρα στην Ευρώπη και μεγάλη εμπειρία. Ο Μέντεζ. Τον είδαμε σήμερα να έχει ηγετικό ρόλο στην προπόνηση. Σας μίλαγε, σας συμβούλευε. Πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει και στην εξέλιξη σου ως ποδοσφαιριστής;

«Τον Μέντεζ τον γνώριζα ως ποδοσφαιριστή και πριν έρθει, από τις ομάδες που αγωνιζόταν. Πιστεύω ότι θα πάρω πολλά πράγματα από αυτόν, επειδή έχει ηγετικό ρόλο μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει, γιατί παίζουμε στην ίδια θέση».

Κουβαλάς την εμπειρία από την περσινή προετοιμασία και τη συμμετοχή σου στην πρώτη ομάδα. Αισθάνεσαι πως μπορείς να δώσεις περισσότερα πράγματα την εφετινή χρονιά;

«Σίγουρα με βοήθησε ότι ακολούθησα την ομάδα στην προετοιμασία που έκανε πέρυσι στην Αυστρία, αλλά φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά και θα πρέπει να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο».

Συζητάτε μεταξύ σας τα νέα παιδιά, για το ότι έχετε πλέον περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό; Πως αισθάνεστε με αυτό το βάρος;

«Δεν μας φοβίζει. Ο Παναθηναϊκός ξέρουμε όλοι ότι είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και αισθανόμαστε όλοι μια ευθύνη απέναντι στον σύλλογο. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν φοβόμαστε».

Ο πήχης φέτος είναι πιο χαμηλά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Δημιουργείται μια νεανική ομάδα, με νέο τεχνικό επιτελείο, ενώ υπάρχουν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Τι στόχο έχετε θέσει για την εφετινή σεζόν;

«Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ξέρουμε ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η ποιότητα είναι πιο χαμηλή, αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά με τη δουλειά που γίνεται- και επειδή έρχονται νέοι παίκτες- θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα για το μέλλον. Να αρχίσει ένας νέος Παναθηναϊκός με πολλούς Έλληνες στην ενδεκάδα και το ρόστερ».

Ζεις καθημερινά τον Γιάννη Αναστασίου. Τι εικόνα έχεις για τον νέο σας προπονητή;

«Όχι μόνο ο κ. Αναστασίου, αλλά όλο το τεχνικό τιμ είναι εξαιρετικοί απέναντι μας. Οι προπονήσεις όπως βλέπετε και εσείς έχουν ποικιλία, με πολύ passing game. Μακάρι να μείνει πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, για να μας βοηθήσει όλους».