ΑΕΛ – ΑΕΚ 1-1

ΑΕΛ και ΑΕΚ μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο AEL FC Arena σε φιλική αναμέτρηση, σε ένα ντέρμπι που θύμιζε ένδοξες εποχές.

Οι δυο ομάδες διατηρούν άψογες σχέσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το φιλικό πέρασε από 40 κύματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Δέλλας χρησιμοποίησε εφτά συνολικά παίκτες από την Κ20 της ΑΕΚ, με τον σκόρερ του χθεσινού (17/09), Ανδρέα Βλαχομήτρο να κλέβει την παράσταση. Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας λίγο πριν την ολοκλήρωση των 45′ να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 43′ βγήκαν έπειτα από το λάθος του Κορδέρο, ο Νταβίντ Βερντού είδε εκτεθειμένο τον Καργκιολίδη και με σουτ έγραψε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος, η «Ένωση» ισορρόπησε αρκετά την κατάσταση και στο 56′ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Όλα ξεκίνησαν από την ενέργεια του Ντούνη ο οποίος τσίμπησε την μπάλα βρίσκοντας με πάσα τον Φαγιέ και εκείνος με τη σειρά του πλάσαρε ιδανικά στον Βλαχομήτρο, όπου με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι παρά το φιλικό χαρακτήρα του αγώνα, υπήρξαν μερικά παρατράγουδα. Την ώρα που οι αναπληρωματικοί των «κιτρινόμαυρων» έκαναν την προθέρμανση τους προς το μέρος των οπαδών των «βυσσινί», εκείνοι άρχισαν τα… κοσμητικά επίθετα κατά του Βασίλη Ρόβα, ο οποίος τους απάντησε. Ευτυχώς το κακό σταμάτησε γρήγορα, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παναγόπουλος): Αθανασόπουλος, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας (Τσεμπερίδης 81′), Τζούνιορ, Μάιντζ (Μπίλα 77′), Βερντού (Γκούρτσας 83′), Περίκο (Πινδώνης 74′), Τσιλιγκίρης (Δεινόπαπας 83′)

AEK (Δέλλας): Καραγκιολίδης (Βούρας 46′), Γεωργέας (Μπακάκης 72′), Πεταυράκης (Γιαννούτσος 64′), Σαρρής, Σβάρνας (Τζανετόπουλος 56′), Κορδέρο (Καρβουνίδης 64′), Φαγιέ (Ρόβας 56′), Ντούνης (Τσέλιος 72′), Τζάθας (Βλαχομήτρος 46′), Ζόριτς (Γροντής 72′), Ντακόλ (Κυριαζής 64′)

Exit mobile version