Αναγέννηση Καρδίτσας: «Αποφασιστικά και ενωτικά»

Λίγο πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν αναρτήθηκε κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αναγέννησης Καρδίτσας, με το οποίο γνωστοποιούνται οι στόχοι.

Οι Θεσσαλοί κάνουν λόγο για τεράστιο επίτευγμα σε περίπτωση που η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν, ότι θα παρουσιαστούν αξιόμαχοι στη φετινό πρωτάθλημα, πρόκληση, όπως χαρακτηρίζουν.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν:

«Μπαίνουμε, λοιπόν, στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League. Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου η Αναγέννηση ρίχνεται στη “μάχη”. Ας πάμε, λοιπόν, ν’ αναλύσουμε τα δεδομένα που επικρατούν και τους στόχους της ομάδας τόσο για τη νέα σεζόν, όσο και μακροπρόθεσμα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Το αγωνιστικό της Αναγέννησης θα είναι πάλι με τα χαρακτηριστικά που το γνωρίζουμε από το 2011. Από την πρώτη ώρα δηλαδή αυτής της τρομερής προσπάθειας που έλαβε χώρα με στόχο την ανόρθωση και τη σταθεροποίηση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο.

Προπονητής επί τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Σάκης Θεοδοσιάδης με τους ίδιους συνεργάτες και την ίδια φιλοσοφία ενταγμένη ΑΠΟΛΥΤΑ στο πλάνο της ομάδας που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

Ρεαλισμός, έμφαση στο τοπικό στοιχείο, αγωνιστική ταυτότητα, αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια.
Με κάποιες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι, αλλά με απόλυτη προσήλωση στην ίδια φιλοσοφία, η Αναγέννηση θα προσπαθήσει και πάλι να είναι αξιόμαχη και να κερδίσει με το σπαθί της ο,τι δικαιούται στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της…

Το που θα καταλήξει αυτή η προσπάθεια, δεν είμαστε “μέντιουμ” να το προβλέψουμε.

Το αφήνουμε για τους… “ειδικούς”…

Αυτό που είμαστε σε θέση όμως να γνωρίζουμε και το καταθέτουμε δίχως περιστροφές, είναι πως η Αναγέννηση και στη νέα σεζόν θα είναι μάχιμη, φιλόδοξη και αποφασισμένη απέναντι σε όλες τις αγωνιστικές προκλήσεις που έχει μπροστά της.

ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή στην κατηγορία που υπό τις συνθήκες που επικρατούν θα είναι ένα ακόμη τεράστιο επίτευγμα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η διοίκηση της Αναγέννησης όπως συμβαίνει από το 2011, βασίζεται στα ίδια πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο και συνεχίζουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ άλλων και την οικονομική προσφορά.

Η Αναγέννηση όπως γνωρίζουν άπαντες σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια πέτυχε όσα δεν πέτυχε σε δεκαετίες ολόκληρες σε πολλά επίπεδα.

Το σπουδαιότερο απ’ όλα όσα έχουν συντελεστεί είναι ότι διαθέτει μια εικόνα ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΗ. Ανα πάσα στιγμή μπορεί το κάθε μέλος κι ο κάθε μέτοχος να πληροφορούνται για τα οικονομικά (με κάθε λεπτομέρεια), κάτι που θα χρειαστεί πολύ να ψάξουμε για να το συναντήσουμε στο σημερινό ποδόσφαιρο και γενικώς στον αθλητισμό. Όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε ερασιτεχνικό επίπεδο!

Και φέτος, λοιπόν, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς και στο χειρότερο οικονομικό περιβάλλον από ποτέ να κρατήσει η ομάδα την αξιοπιστία της προς όλους και να διατηρήσει το στοιχείο που την ανέδειξε την τελευταία τετραετία ως μια από τις πιο ξεχωριστές αθλητικές προσπάθειες στο πανελλήνιο.

Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι εργάζονται στην καθημερινότητα της ομάδας εδώ και τέσσερα χρόνια και αιμοραγούν οικονομικά (ενώ ορισμένοι έχουν και προϋπηρεσία μεγάλης οικονομικής προσφοράς και από τη μαρτυρική χρονιά του 2010!), η προσπάθεια θα συνεχιστεί με το ίδιο αίσθημα ευθύνης.

Το θετικό (που δείχνει και συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά) είναι ότι από το “τρένο” δεν κατέβηκε κανείς και παρά την καθημερινή φθορά, τις εντάσεις, τις πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις, το ενωτικό κλίμα είναι κυρίαρχο και η προσπάθεια των μελών της διοίκησης κοινή.

Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου από το 1990 και μετά, να ξεπερνά δηλαδή μια διοίκηση τον χρονικό ορίζοντα των τεσσάρων ετών.

ΣΤΟΧΟΣ: Να παραμείνει η ομάδα σε τροχιά σταθερότητας σε υψηλό επίπεδο, να βελτιώνει συνεχώς τους χώρους και τις υποδομές της, να αυξάνει τα τμήματά της, να καθιερώσει μόνιμες διαδικασίες στη λειτουργία της που θα ενθαρρύνουν την συμμετοχή στις συνελεύσεις μελών, μετόχων, στο διοικητικό συμβούλιο αλλά και στους άλλους τομείς με ανανέωση προσώπων, αλλά διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους. Δηλαδή να μην αποφασίζει εν κρυπτώ ένας ή δύο για την τύχη του συλλόγου όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά οι πολλοί!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο οικονομικός τομέας είναι ασφαλώς αυτός που χρειάζεται την μεγαλύτερη οργάνωση, στήριξη, διαχείριση και προσοχή.

Επειδή ακριβώς είναι μόνιμα σε εφαρμογή ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο και δεν έγιναν κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού η Αναγέννηση απέναντι σε πολλές δυσκολίες, κατάφερε να διατηρεί μια καλή και διαφανή εικόνα στα οικονομικά της.

Δυστυχώς όμως ακόμη δεν έχει φθάσει στο επίπεδο που δεν θα χρειάζεται την οικονομική αιμοραγία των μελών που μπαίνουν μπροστά.

Από το 2011 και μέχρι τώρα απαιτείται συνεχώς η οικονομική συνεισφορά των μελών της διοίκησης. Δίχως αυτή θα υπήρχε μια μεγάλη “τρύπα” που δεν θα μπορούσε να καλυφθεί από τα έσοδα της ομάδας.

Οι στυλοβάτες αυτής της υπερβατικής προσπάθειας της Αναγέννησης που είναι σε εξέλιξη κι αυτή τη χρονιά ασφαλώς είναι ο απλός κόσμος που στηρίζει με την εγγραφή μελών, την αγορά διαρκείας, την παρουσία στο γήπεδο, τις χορηγίες του.

Επίσης κάποιοι Καρδιτσιώτες επαγγελματίες που από την πρώτη ώρα είναι ΔΙΠΛΑ σ’ αυτό το εγχείρημα δείχνοντας με κάθε τρόπο την αγάπη τους και συμβάλλοντας στο έργο εκείνων που μπήκαν μπροστά (κι ανέλαβαν την ευθύνη) με τις χορηγίες και τη συνεισφορά τους.

Αφού διαπίστωσαν περί τίνος πρόκειται στηρίζουν χωρίς προαπαιτούμενα “διακρίσεων”, “εντυπωσιασμού” αλλά μόνο και μόνο για την αγάπη στην πόλη τους και στις σοβαρές προσπάθειες που την εκφράζουν.

ΣΤΟΧΟΣ: Το ιδανικό θα ήταν η Αναγέννηση ως ομάδα με λαϊκό έρεισμα να βασίζεται αποκλειστικά στον κόσμο της και με μια σωστή διαχείριση να παραμένει σε σταθερό επίπεδο χωρίς να απαιτείται η οικονομική αιμοραγία των διοικούντων.

Κάτι τέτοιο όμως όπως το αντιλαμβάνεται ο κάθε σκεπτόμενος φίλαθλος, δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια, ούτε μπορεί μέσα σ’ ένα περιβάλλον απολύτως προβληματικό με μια γενικότερη νοοτροπία μη συμμετοχής που επικρατεί στον αθλητισμό και στην κοινωνία να το πετύχει ως εξαίρεση!

Μοιάζει ιδιαίτερα μεγαλεπήβολο για να μην πούμε ουτοπικό.

Η προσπάθεια όμως γίνεται και ο δρόμος για έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που θα προστατεύει τη διαφάνεια και τις ανοιχτές διαδικασίες έχει ανοίξει. Στο χέρι των “πολλών” που αγαπούν την ομάδα να τον ακολουθήσουν και να τον κάνουν με τη συμμετοχή τους… λεωφόρο!

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Δυστυχώς εδώ υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα το οποίο μάλιστα είναι διαχρονικό.

Πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων (για τις οποίες γίνεται συνεχής λόγος από την διοίκηση της Αναγέννησης) δεν έχει η ομάδα τη συμπαράσταση που θα έπρεπε σ’ ένα τέτοιο μάλιστα εγχείρημα που διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η κατά καιρούς ανεπάρκεια και τα λάθη προσώπων που με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν την τύχη της πόλεως ουκ ολίγες φορές έχουν σταθεί εμπόδιο στο εγχείρημα.

Πρόσφατα η Αναγέννηση απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση σε όλους τους φορείς της πόλης να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια, ζητώντας μάλιστα πρώτα απ’ όλα να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ γι’ αυτή και να την ΕΛΕΓΞΟΥΝ.

Δεν ζητιάνεψε, απλά τους θύμισε τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ τους!

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν θα… σπάσει η παράδοση που θέλει την συντριπτική πλειοψηφία των φορέων και πολιτικών προσώπων να αδιαφορεί και να μην συμμετέχει!

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Ο κόσμος της Αναγέννησης, είναι η κινητήρια δύναμη της ομάδας.

Είναι το νόημα ύπαρξης, είναι τα πάντα.

Σ’ αυτές τις φοβερά απαξιωτικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Αναγέννηση έχασε κι αυτή πολύ κόσμο (όπως και όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα που έχουν αδειάσει), αλλά διατηρεί ακόμη τη φλόγα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλους συλλόγους.

Γι’ αυτό η Αναγέννηση διατηρεί τις ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ εισιτηρίων διαρκείας στην κατηγορία.

Υπάρχει ένας πυρήνας φιλάθλων που είναι δίπλα της “βρέξει – χιονίσει” και ανεξάρτητα από κατηγορίες και διακρίσεις.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι ULTRAS και ΛΕΦΑΚ η νεοσύστατη λέσχη YELLOW REVENGE και απλοί φίλαθλοι, συσπειρωμένοι φέτος ακόμη περισσότερο θα στηρίξουν όπως πάντα χωρίς προαπαιτούμενα την προσπάθεια και κυρίως με τη ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ενέργεια που δίνει τεράστια ώθηση σε όσους τρέχουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ

Όπως σε κάθε προσπάθεια, έτσι και σ’ αυτή, η κριτική είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη αλλά απαραίτητη διότι μέσα απ’ αυτή εντοπίζονται και διορθώνονται λάθη.

Η κριτική όμως για να έχει αξία πρέπει να γίνεται από μετέχοντες στις διαδικασίες του συλλόγου.

Το ανώτερο όργανο στο οποίο μπορεί να ασκηθεί κριτική, να κάνει ζυμώσεις και να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα για τη λειτουργία του συλλόγου είναι φυσικά η Γενική του Συνέλευση. Είτε μελών είτε μετόχων.

Έγιναν σημαντικά βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση αφού από το 2011 μέχρι τώρα η Αναγέννηση έκανε τις περισσότερες συνελεύσεις από ποτέ!

Άλλοτε μαζικές, άλλοτε λιγότερο μαζικές, αλλά με τον δρόμο ν’ ανοίγει και να καλλιεργείται η νοοτροπία της συμμετοχής.

Μέσα απ’ αυτή τη νοοτροπία θα αναβαθμίζεται συνεχώς ο τρόπος διοίκησης.

Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες μπορεί να διασφαλιστεί η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη λειτουργία ενός λαϊκού συλλόγου και να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα ευθύνης.

Με την κακοπροαίρετη, εξ’ αποστάσεως, ανώνυμη και ανέξοδη κριτική που πηγάζει από εμπάθεια, προσωπικά απωθημένα, και διάφορα άλλα ευτελή κίνητρα όσοι συγκροτούν αυτή την προσπάθεια δεν ασχολήθηκαν, ούτε πρόκειται ποτέ ν’ ασχοληθούν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

Ουκ ολίγες φορές και μάλιστα λίαν προσφάτως η Αναγέννηση χωρίς καμιά διάθεση να ωραιοποιήσει τις καταστάσεις γνωστοποίησε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα “νούμερα συμπαράστασης” και γενικώς όλα τα δεδομένα που επικρατούν.

Το σύνθημα, λοιπόν, ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας (που είναι η ναυαρχίδα της δραστηριότητας του συλλόγου), είναι το ίδιο που επικρατεί από τον Οκτώβριο του 2011:

“Αποφασιστικά και ενωτικά”!

Όλοι όσοι θεωρούν ότι η Αναγέννηση παίζει σημαντικό ρόλο για την περιοχή, όλοι όσοι νιώθουν κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτό τον σύλλογο, καλούνται να μετέχουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να θωρακίσουν αυτή την υπερβατική προσπάθεια που θα γίνει και φέτος…».

Exit mobile version