«Καθάρισαν» τα νέα αστέρια για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με ήρωα τον γκολκίπερ Ντε Χέα που απέκρουσε και πέναλτι στο πρώτο μέρος και σκόρερ τα δύο σπουδαιότερα εφετινά της αποκτήματα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» της Έβερτον για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Η γηπεδούχος ξεκίνησε δυνατά και αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο έχασε αξιόλογη ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι που αστόχησε με σουτ από καλή θέση κατάφερε να προηγηθεί στο 26′.

Ο Τζαγκιέλκα απέτυχε να απομακρύνει και ο Ντι Μαρία με έξοχο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ αξιοποιώντας την πάσα του Μάτα.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και αφού πρώτα απείλησαν στο 38′ με το σουτ του Λουκάκου να είναι ελάχιστα άστοχο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κέρδισαν πέναλτι σ’ ανατροπή του Χίμπερτ από τον Σόου. Την εσχάτη των ποινών απέτυχε να αξιοποιήσει ο σπεσιαλίστας Μπέινς (η πρώτη του αποτυχία στην Πρέμιερ Λιγκ) που νικήθηκε από τον Ντε Χέα.

Νωρίς στο β’ μέρος ο Τζαγκιέλκα εμπόδισε τον Φαλκάο να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ ενώ το 1-1 έγινε στο 55′ όταν ο Νέισμιθ από κοντά αξιοποίησε την εξαιρετική πάσα του Μπέινς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ πέτυχε το 4ο του γκολ σε μόλις πέντε εύστοχες προσπάθειες στην Πρέμιερ Λιγκ εφέτος.
Όμως επτά λεπτά αργότερα η … στραβοκλωτσιά του Ντι Μαρία επέτρεψε στον Φαλκάο να πετύχει το 2-1 και να γίνει ο μόλις 6ος Κολομβιανός που σκοράρει στο αγγλικό πρωτάθλημα μετά τους Χ. Άνχελ, Χ. Ρικάρντ, Ο. Ροδαγιέκα, Φ. Ασπρίγια και Χ. Βιάφαρα.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο φινάλε και στο 90′ ο Ντε Χέα κράτησε τη 2η διαδοχική εντός έδρας νίκη για την ομάδα του με 2-1 με έξοχη επέμβαση σε σουτ του Όσμαν ενώ και στις καθυστερήσεις είπε όχι στον Οβιέδο.

Πριν από την έναρξη του αγώνα έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρου του «Ολντ Τράφορντ» από πέρυσι όταν και υποστήριξε τον διάδοχο του στον πάγκο της ομάδας Ντέιβιντ Μόγες ο πολυνίκης πρώην τεχνικός της γηπεδούχου σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τον Νοτιοκορεάτη πρώην άσο της ομάδας Γι Σουνγκ Παρκ που πλέον έχει την ιδιότητα του πρεσβευτή της Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Σόου (70′ Μπλάκετ), Ρόχο, Μπλιντ, ΜακΝέρ, Μάτα, Βαλένσια (77′ Φελαϊνί), Φαλκάο (73′ Γουίλσον), Φαν Πέρσι , Ντι Μαρία

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ (77′ Μπράουνινγκ), Τζαγκιέλκα, Στόουνς, Μπέινς, Μπάριτς, Μπέσιτς, Πίενααρ (63′ Οβιέδο), ΜακΓκίντι (77′ Όσμαν), Νέισμιθ, Λουκάκου

Πηγή: onsports.gr

Exit mobile version