Τρίγωνο των Βερμούδων: Γιατί δεν υπάρχει στον χάρτη;

Μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα πλοία και αεροπλάνα χάθηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων;

Οι εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο Τρίγωνο των Βερμούδων οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη ή σε καιρικά φαινόμενα;

Ας προσπαθήσουμε να το μάθουμε. Έχουμε μια περίεργη ιστορία για το S.S. Cotopaxi. Αυτό το πλοίο εξαφανίστηκε το 1925, ταξιδεύοντας από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας προς την Αβάνα. Δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Χρόνια αργότερα, τη δεκαετία του 1980, βρέθηκε ένα ναυάγιο 64.37 km έξω από το Σεντ Ογκουστίν της Φλόριντα. Καθώς οι ειδικοί δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τι και από πού προερχόταν, του έδωσαν το παρατσούκλι ” Ναυάγιο αρκούδας “. Χρειάστηκαν πολλά επιπλέον χρόνια εργασίας, που έγιναν κυρίως από θαλάσσιους βιολόγους, για να εντοπιστεί ότι αυτό το πλοίο ήταν πράγματι το εξαφανισμένο S.S. Κοτοπάξι. Αυτό επιβεβαιώθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Πώς το πλοίο επανεμφανίστηκε έτσι απλά; Και πώς βρέθηκε εκεί, αφού αυτό το μυστηριώδες ναυάγιο δεν βρίσκεται καν στο Τρίγωνο των Βερμούδων;

Ας δούμε ποιος επινόησε τον όρο “Τρίγωνο των Βερμούδων”. Μπορείτε να εντοπίσετε το τρίγωνο σε ένα χάρτη; Όχι, δεν είναι ούτε μια επίσημα αναγνωρισμένη τοποθεσία. Το Τρίγωνο των Βερμούδων δεν εμφανίζεται σε κανέναν παγκόσμιο χάρτη. Κανείς δεν έχει συμφωνήσει για τα ακριβή του όρια. Υπάρχουν μόνο υποθέσεις με προσεγγίσεις για ολόκληρη την περιοχή που κυμαίνονται μεταξύ 1294994και 3.884982km². Σύμφωνα με όλες τις προσεγγίσεις, η περιοχή έχει αόριστα τριγωνικό σχήμα. Το 1964 ένας Αμερικανός συγγραφέας ονόματι Βίνσεντ Χέιζ Γκάντις σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα, όταν έγραφε ένα άρθρο για το περιοδικό Argosy. Χρησιμοποίησε το Τρίγωνο των Βερμούδων για να περιγράψει μια τριγωνική περιοχή “που έχει καταστρέψει εκατοντάδες πλοία και αεροπλάνα χωρίς ίχνη”.

Είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί ο αριθμός των χαμένων πλοίων και αεροσκαφών, διότι ορισμένα πλοία και αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί χωρίς να αφήσουν ίχνη. Τα συντρίμμια τους στην περιοχή δεν έχουν ανακτηθεί. Αλλά οι καταγεγραμμένες ιστορίες θα πρέπει να μας βοηθήσουν. Οι θρύλοι για το Τρίγωνο των Βερμούδων χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα. Όπως αυτός του Ιταλού εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου. Όταν έπλεε στα νερά του Ατλαντικού, πέρασε από αυτή την τοποθεσία στα τέλη της δεκαετίας του 1400. Σε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Τρίγωνο των Βερμούδων, είδε μια τεράστια φλόγα που φαινόταν να συντρίβεται στον ωκεανό. Αργότερα, είδε ένα ασυνήθιστο φως να αναβοσβήνει στο βάθος στην ίδια ακριβώς τοποθεσία. Όπως και πολλοί άλλοι ναυτικοί από τότε, η πυξίδα του είχε σοβαρές δυσλειτουργίες. Πτήση 19: ένα αεροπλάνο του Πολεμικού Ναυτικού σε πρόγραμμα ρουτίνας το 1945 ξεκίνησε επίσης τον θρύλο του τριγώνου των Βερμούδων.

Διοικούνταν από τον υποπλοίαρχο Τσαρλς Τέιλορ, και έχει καταγραφεί ότι απλά χάθηκε στο τρίγωνο χωρίς λόγο. Δεδομένου ότι οι πιλότοι δεν είχαν GPS τότε, έπρεπε να εμπιστεύονται τις πυξίδες τους και να παρακολουθούν πόση ώρα πετούσαν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και την ταχύτητά τους. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, και οι δύο πυξίδες που υπήρχαν στο αεροσκάφος σταμάτησαν να λειτουργούν σωστά. Τα αρχεία που βρέθηκαν μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου δείχνουν επίσης ότι ο Τέιλορ δεν είχε ρολόι τη συγκεκριμένη ημέρα. Η αρχική έκθεση ανέφερε ότι το λάθος του πιλότου ευθύνεται για το ατυχές αυτό γεγονός. Ωστόσο, επειδή ο κόσμος δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα, άλλαξε σε “άγνωστα αίτια ή λόγοι μετά από αρκετές αναθεωρήσεις”. Ένας επιζών πιλότος ονόματι Μπρους Γκέρνον πρότεινε ότι πέρασε μέσα από μια ηλεκτρονική ομίχλη ενώ περνούσε πάνω από το τρίγωνο, κάνοντάς τον να ταξιδέψει στο χρόνο!
Το 1970, όταν συνέβη αυτό το περιστατικό, πετούσε με το αεροσκάφος του, όταν αυτό περικυκλώθηκε από δύο τεράστια σύννεφα που σχημάτισαν μια δίνη και περιστράφηκαν. Όπως και πολλοί άλλοι πριν από αυτόν, παρατήρησε ότι οι συσκευές πλοήγησης του δεν λειτουργούσαν σωστά. Όταν τελικά κατάφερε να βγει από αυτά τα σύννεφα, ανακάλυψε ότι η πτήση του είχε διαρκέσει μόλις 35 λεπτά. Θα έπρεπε να είχε διαρκέσει συνολικά 75 λεπτά.

Δεδομένου ότι δεν είχε άλλη λογική εξήγηση για όσα πέρασε, πίστευε ότι πρέπει να είχε μετακινηθεί χρονικά προς τα εμπρός. Δεν είναι μόνο τα περίεργα σύννεφα που έχουν παρατηρηθεί πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το 2014, ένας πιλότος θυμήθηκε ότι παραλίγο να συγκρουστεί με ένα ιπτάμενο αντικείμενο που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει καθόλου! Κάποιες από αυτές τις παράξενες συναντήσεις καταγράφηκαν ακόμη και σε μαγνητοσκόπηση. Πρόκειται για την περίπτωση μιας πτήσης στις αρχές του 2015, οι επιβάτες της οποίας παρατήρησαν ένα περίεργο αντικείμενο να αιωρείται απλώς πάνω από τον ωκεανό. Οι πιλότοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι ακριβώς είδαν εκεί πίσω.

Εντάξει, δεν είναι όλες οι πιθανές εξηγήσεις τόσο ασυνήθιστες. Οι ωκεανογράφοι, για παράδειγμα, έχουν επίσης προσπαθήσει να εξηγήσουν γιατί τα πλοία εξαφανίζονται εδώ γύρω.

Έτσι, πρόσφατα επέστρεψαν σε μια από τις παλιές τους θεωρίες: τα κύματα-παγίδες. Πρόκειται για τεράστιους υδάτινους τοίχους που εμφανίζονται ξαφνικά.

Γιατί το Τρίγωνο των Βερμούδων δεν υπάρχει ποτέ στο χάρτη; // Άκου να δεις!

 

Exit mobile version