Επίδομα παιδιού – Α21: Προσοχή! Πότε κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα

Στις 12 Μαρτίου κλείνει η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού. Τι να κάνουν όσοι δεν έχουν υποβάλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους.

Η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού θα κλείσει προσωρινά στις 12 Μαρτίου -και συγκεκριμένα στις 18:00- ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης για το 2021, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όσοι δεν έχουν υποβάλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους οφείλουν να το πράξουν άμεσα για να τους χορηγηθεί το επίδομα παιδιού.

Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί στις 31 Μαρτίου. Για να χορηγηθεί, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Εάν έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα.

Βήμα – βήμα η αίτηση

Μέσω επτά απλών βημάτων, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το επίδομα παιδιού στην πλατφόρμα idika.gr/epidomapaidiou.

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του έτους 2021 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση, όπως αναφέρεται στο πρώτο βήμα.

Για τον υπολογισμό του σωστού ποσού που σας αναλογεί προτείνεται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος-Ε1 τρέχοντος έτους.

Έπειτα, μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TAXISnet πατώντας το link που θα εμφανιστεί μετά τις οδηγίες και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία στοιχείων που απαιτούνται.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί φόρμα στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση: έγγαμοι και εν διαστάσει πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Αφού διαβάσετε το κείμενο, πατήστε «Συναίνεση».

Μετά, η αίτηση θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειάς σας. Εσείς θα πρέπει εδώ να εισάγετε τον αριθμό της ταυτότητας σας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, όπως και ΙΒΑΝ όπου είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Το πέμπτο βήμα περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειάς σας, ενώ για μερικά μέλη ίσως απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως, πχ., στοιχεία φοιτητή.

Τότε, πατώντας «Αλλαγή Στοιχείων» θα μεταφερθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία.

Εάν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου και αν κάποιο δεν περιλαμβάνεται στην προ-συμπληρωμένη σύνθεση της οικογένειάς σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσθήκη τέκνου.

Στην αποθήκευση ή υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την αίτηση και θα σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά είτε για εσάς είτε για κάποιο προστατευόμενο μέλος.

Τέλος, στο κάτω μέρος της αίτησης πατήστε «Αποθήκευση» ή «Υποβολή».

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version