Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα – Τι ώρα θα πέφτει πρόστιμο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ελεύθερες είναι από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για όλες τις ημέρες της εβδομάδας ενώ αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου. Έτσι, από τις 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 23:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, παραμένει έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, η υποχρέωση αποστολής μηνύματος στο 13033 για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Σημειώνεται μάλιστα πως για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης

Με ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 22:45, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού για το διάστημα από τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Συγκεκριμένα, για την εστίαση π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων) προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version