Εκπτώσεις 2021: Αμέτρητες ευκαιρίες από σήμερα - Ξεκινούν σε Public, ZARA, Πλαίσιο, Attica

Εκπτώσεις 2021: Αμέτρητες ευκαιρίες από σήμερα - Ξεκινούν σε Public, ZARA, Πλαίσιο, Attica

Εκπτώσεις 2021: Αρχίζουν από σήμερα, Δευτέρα (5 Ιουλίου), νωρίτερα από ποτέ οι εκπτώσεις στα καταστήματα, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους πριν φύγουν για τα νησιά και τα τουριστικά θέρετρα σε όλη την Ελλάδα.

Ημέρα προσφορών από σήμερα, με τις εκπτώσεις να διαρκούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, βέβαια, όσο πιο νωρίς κάνετε ψώνια τόσα περισσότερα είδη θα βρείτε σε καλές τιμές.

Αν και οι μεγάλες αλυσίδες όπως αυτή της Inditex (ΖΑRA, BERSHKA, STRADIVARIUS, PULLANDBEAR) έχουν βάλει ήδη από την περασμένη Δευτέρα πολλά χειμερινά και καλοκαιρινά είδη σε προσφορές, ωστόσο από σήμερα οι τιμές ενδέχεται να πέσουν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα, όλα τα καταστήματα της γειτονιά θα βάλουν προσφορές όπως και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογικών προϊόντων (Public, Πλαίσιο, Κωτσόβολος κ.α.).

Εκπτώσεις 2021: Πόσο θα διαρκέσουν

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, όμως φέτος λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που έχει φέρει στην αγορά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους σε μία προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση.

Εκπτώσεις 2021: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την επόμενη Κυριακή (11/07).

Εκπτώσεις 2021: Τι πρέπει να προσέξετε

Οι εμπορικοί σύλλογοι τονίζουν προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, πως εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ακόμη, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Σημειώνεται, ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.