Ωράριο καταστημάτων: Πότε ανοίγει η Μύκονος ξανά;

Προς άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο από Δευτέρα. Αυτό συνεπάγεται και αλλαγή στην ώρα λειτουργίας των καταστημάτων, που αναγκάζονται να κλείσουν πριν τη 1 όταν και τίθεται σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα τοπικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στη Μύκονο φαίνεται ότι θα αρθούν από την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει συνεδρίαση των ειδικών σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στο νησί και φαίνεται ότι θα αποφασιστεί η άρση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, αλλά απαγορεύτηκε και η μουσική στα καταστήματα εστίασης όλο το 24ωρο.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό, ότι ο δήμαρχος Μυκόνου έφερε το ζήτημα του μίνι lockdown στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Ο Κώστας Κουκάς χαρακτήρισε «άδικα» τα μέτρα που επιβλήθηκαν ενώ παράλληλα έκανε λόγο για αιφνιδιασμό και επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, σε συνεδρίαση του (18/07) αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες.

Ωράριο καταστημάτων: Πώς λειτουργούν στην Μύκονο

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα προβλέπουν:

Τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Exit mobile version