Εργαζόμενοι και Εμβόλιο: Κλειδώνει η απόφαση για δύο Rapid Test την εβδομάδα…

Εργαζόμενοι και Εμβόλιο Κορονοϊού: Με δύο Rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα θα προσέρχονται στη δουλειά τους όσοι εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους και όχι τους εργοδότες ή το κράτος.

Αλλαγές ετοιμάζονται προσεχώς, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα για όσους εργαζόμενους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, με την ημερομηνία να μην έχει «κλειδώσει» ακόμα, αναμένεται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, στην οποία θα αναφέρεται πως όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να εισέρχονται στην εργασία τους με δύο τεστ την εβδομάδα. Θα είναι δηλαδή υποχρεωμένοι να κάνουν είτε μοριακό είτε rapid test, με το κόστος του διαγνωστικού ελέγχου να το επωμίζονται οι ίδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με θέμα την ΚΥΑ προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοσή της. Το συγκεκριμένο project έχει αναλάβει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κ. Ακης Σκέρτσος.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Exit mobile version