Βάσεις 2021: Πότε θα ανακοινωθούν - Η επικρατέστερη ημερομηνία

Βάσεις 2021: Πότε θα ανακοινωθούν - Η επικρατέστερη ημερομηνία

Βάσεις 2021: Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας, τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια και οι βάσεις εισαγωγής για το 2021.

Πιθανότερη ημερομηνία για την ανακοίνωση των βάσεων 2021 είναι η Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Η εφαρμογή της ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έκανε περισσότερο πολύπλοκη τη διαδικασία ως προς τη διασταύρωση των στοιχείων και την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και γι΄ αυτό φέτος θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην κοινοποίηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η φετινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπως όλα δείχνουν, θα φέρει μεγάλη απογοήτευση στους υποψήφιους καθώς χιλιάδες από αυτούς οι οποίοι πιθανότατα θα φτάσουν κοντά στους 30.000, θα μείνουν εκτός των πανεπιστημίων αναζητώντας με αγωνία άλλες «μορφές» εκπαίδευσης.

Πολλοί από αυτούς θα κοπούν καθώς δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τη βάση εισαγωγής τμημάτων που ήθελαν λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ. Ταυτόχρονα υπολογίζεται ότι θα μείνουν στα ΑΕΙ και κοντά τις 15.000 κενές θέσεις για τον ίδιο λόγο και κυρίως σε περιφερειακά πανεπιστήμια τα οποία θα δουν πολλά τμήματά τους να συρρικνώνονται κάτι που τα στοιχεία δείχνουν ότι θα εμφανιστεί σε τουλάχιστον 150 τμήματα.

Στρατηγάκης: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα και τις σχολές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα πρέπει να αναμένεται μεγάλη άνοδος που μπορεί να προσεγγίσει έως και τα 600 μόρια στις περιζήτητες σχολές.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο η μάχη των αρίστων θα δοθεί για μια θέση στην Ιατρική Αθηνών που και φέτος αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο ως προς τη βάση εισαγωγής, κοντά στα 600 μόρια, χωρίς ωστόσο να σπάει το φράγμα των 19.000 μορίων σε κανένα τμήμα της πανελλαδικά.

Ψηλά θα κινηθεί ο... πήχης εισαγωγής και στα Πολυτεχνεία, αλλά και στα τμήματα της Νομικής με άνοδο στις βάσεις από 100 έως και 500 μόρια, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις μεγαλύτερης ανόδου, κυρίως σε τμήματα του ΕΜΠ.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest