Νέα μέτρα: Περιορισμοί σε σούπερ μάρκετ – Το ακραίο σενάριο που εξετάζεται

Σούπερ μάρκετ: Το νέο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ελλάδα και δείχνει τα δόντια του στο ΕΣΥ με την κυβέρνηση να εξετάζει αυστηροποίηση των μέτρων για τους μη εμβολιασμένους

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους βρίσκονται στο τραπέζι όσο οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες παρουζιάσουν περαιτέρω επιδείνωση. Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιβολής νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Σε πρωινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και ερωτώμενος εάν μπορεί να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την εστίαση ή θα υποχρεούνται σε τεστ καθημερινά, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως «είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»

Από την άλλη οι πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, αναφέρουν ότι τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση αφορούν στα σούπερ μάρκετ, όπου έχουν ελεύθερη πρόσβαση και οι ανεμβολίαστοι πολίτες, και στο λιανεμπόριο.

Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ, εξετάζεται το σενάριο να επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 7 τ.μ. ή ακόμη και ανά 9 τ.μ., αντί ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. που ισχύει σήμερα. Υπό εξέταση φαίνεται πως βρίσκεται και το όριο των πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, που όσο χειμωνιάζει θα δέχονται περισσότερους επισκέπτες.

Πάντως, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζουν και το ενδεχόμενο ενός ακόμη πιο σκληρού lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Στο «τραπέζι» υπάρχουν σκέψεις για αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους που προβλέπουν να τους επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, να τους απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους άλλους χώρους, ακόμη και με αρνητικό τεστ.

Ένα ακραίο σενάριο, προβλέπει ότι οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορούν να κάνουν αγορές σε σούπερ μάρκετ, μόνο ηλεκτρονικά, στην περίπτωση μόνο που το ΕΣΥ καταρρεύσει.

Exit mobile version