Απογραφή 2021: Μπείτε ΕΔΩ για να δηλώσετε τον εαυτό σας

Απογραφή: Aπό το πρωί της Τετάρτης λειτουργεί η ιστοσελίδα της αυτοαπογραφής των πολιτώνhr.apografi.gov.gr. .

Η διαδικασία ξεκινάει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και όσοι πολίτες «συστηθούν on line» θα θεωρούνται απογεγραμμένοι, ενώ για τους υπόλοιπους θα πάνε πόρτα – πόρτα 60.000 απογραφείς μετά τις 26 Νοεμβρίου.

Σε τρεις μήνες θα ξέρουμε πόσοι είμαστε, είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Δημόπουλος επισημαίνοντας ότι η ανοδική πορεία του πληθυσμού από το 1961 αντιστράφηκε το 2001 και μέχρι και την προηγούμενη απογραφή το 2011, παρέμεινε σταδιακά πτωτική.

Η διαδικασία

Κάθε απογραφέας θα έχει κονκάρδα της υπηρεσίας και ταυτότητα, είπε ο κ. Δημόπουλος συνιστώντας προσοχή στους πολίτες πριν ανοίξουν την πόρτα.

Η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι ασφαλής και αποτελεσματική πρόσθεσε, εξηγώντας τη διαδικασία για την οποία ήδη υπάρχει βίντεο από την ΕΛΣΤΑΤ.

Με την εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού μπορείτε να δείτε τα στοιχεία σας ή να διαχειριστείτε το προσωπικό σας.

Από το 2001 ξεκίνησε δεκαετία με άνοδο στις γεννήσεις αλλά πτωτική εικόνα πληθυσμού, είπε ο κ. Δημόπουλος χαρακτηρίζοντας «άγνωστο χ» τον παράγοντα της καθαρής μετανάστευσης Μετράμε μόνιμους κατοίκους, όχι μόνο Έλληνες είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ αναρτήθηκε και βίντεο με αναδρομική εκτίμηση απογραφής ακόμη και για το 1821 και χρονικό από την επίσημη έναρξη το 1828.

Exit mobile version