Κοινωνικό μέρισμα 2021: Τέλος! Αυτοί παίρνουν χριστουγεννιάτικο μποναμά

Κοινωνικό μέρισμα: Έρχεται χριστουγεννιάτικο επίδομα σε υγειονομικούς, βοήθημα σε συνταξιούχους αλλά και ΑμΕΑ.

Μέτρα στήριξης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία και τις ανατιμήσεις που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο «χριστουγεννιάτικος μποναμάς» θα διανεμηθεί σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Ποιους αφορά

Τα ποσά του έκτακτου χριστουγεννιάτικου μποναμά που θα δοθούν μέσα στον Δεκέμβριο διαφοροποιούνται ανάλογα με την ομάδα των δικαιούχων. Το συνολικό κόστος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 338,5 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «πέντε αλήθειες για την οικονομία» και ανακοίνωσε τρία νέα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ

Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους

Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία

Ειδικότερα, περίπου 100.000 ενεργοί υγειονομικοί σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με την καταβολή μισού μισθού. Το ποσό που θα αποδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε περίπου 900 ευρώ. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας.

Αυτό που μένει είναι η περεταίρω εξειδίκευση των όσων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Exit mobile version