Έτσι θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα: Αυτό είναι το μέτρο που εξετάζεται

Σε συναγερμό μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξη Όμικρον βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες αφενός για να έρθουν οι απαντήσεις και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, αφετέρου για να αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Ωστόσο, αν τα self test θα είναι δύο ή τρία, θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Είμαστε σε ετοιμότητα για τη μετάλλαξη Όμικρον επισήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι οι εμβολιασμοί στη χώρα έχουν επανέλθει σε ρυθμούς Μαρτίου.

«Παρακολουθούμε τη μετάλλαξη και αναμένουμε σε 10-15 ημέρες να έχουμε εικόνα. Εμείς έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Καταλαβαίνετε ότι όταν μία μετάλλαξη πλέον κινείται σε διάφορες χώρες, είμαστε σε επιφυλακή. Η επιστημονική κοινότητα διερευνά ποια ακριβώς είναι η δυναμική αυτής της μετάλλαξης ως προς τη μεταδοτικότητα, τη νοσηρότητα και την εμβολιαστική κάλυψη», είπε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version