Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου

Εορτολόγιο: Η 13η Δεκεμβρίου 2021 είναι η 347η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, που είναι η 347η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου.Επίσης, τιμάται η μνήμη της Λουκίας της παρθένου, του Ιερομάρτυρος Γαβριήλ, αρχιεπισκόπου Βελιγραδίου, Πεκίου και πάσης Σερβίας, του εν Προύσση μαρτυρήσαντος, και των Οσίων Άρεως του σοφού και Αρσενίου του εν τω Λάτρω.

Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, τη 13η Δεκεμβρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα: Άρης. Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα. Ευστράτιος, Ευστράτης, Στρατής, Στράτος, Ευστρατάς, Στρατάς, Ευστρατία, Στρατούλα, Στράτα, Ευστρατούλα. Ευγένιος, Ευγένης. Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία. Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα.Μαρδάριος, Μαρδάρης, Μάρδας. Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα.

Exit mobile version