Επιδότηση στο ρεύμα: Πώς θα φανεί στους λογαριασμούς η έκπτωση

Επιδότηση στο ρεύμα: Πώς θα φανεί στους λογαριασμούς η έκπτωση

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έδωσε διευκρινίσεις την Πέμπτη (10/2) για την επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Για την ενεργειακή κρίση και τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στον ANT1: «Συνεχίζουμε για έκτο μήνα τη στήριξη των νοικοκυριών. Εφτά στα δέκα νοικοκυριά καταναλώνουν έως 300 κιλοβατώρες το μήνα και σε αυτά καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης (σημ: λόγω του ράλι των διεθνών τιμών), δίνοντας επιδότηση 39 ευρώ, ποσό που ανεβαίνει στα 51 ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Ανέφερε ακόμη πως 1,5 εκατομμύρια πολίτες υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, άρα έχουν μεγαλύτερη επιδότηση και στήριξη, ενώ προσθέτως 1 εκατομμύριο πολίτες παίρνουν και επίδομα θέρμανσης, έχοντας κι άλλη στήριξη έναντι της ενεργειακής κρίσης.

Αναφορικά με το πότε φαίνεται η επιδότηση στο ρεύμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγησε ότι «μπαίνουν αναδρομικά οι επιδοτήσεις», διευκρινίζοντας πως «σε κάποιους που πήραν μεγάλο έναντι λογαριασμό, οι επιδοτήσεις εμφανίζονται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό». Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε πως «η επιδότηση για τον Φεβρουάριο διατηρεί στο ίδιο επίπεδο την απορρόφηση της ανατίμησης».

Σε ότι αφορά την επιδότηση για κατανάλωση ρεύματος ή φυσικού αερίου της φοιτητικής στέγης, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως «προσπαθούμε να βρούμε ένα μηχανισμό γρήγορο για να μπορέσουμε να επισημάνουμε αυτές τις παροχές, που αφορούν την φοιτητική στέγη, για να υπάρξει στήριξη και για αυτές».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.