Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση – Ποιοι έχουν έκπτωση

Ποιοι έχουν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από την καταβολή κομίστρου μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις ειδικές κατά περίπτωση συμβάσεις του Ο.Α.Σ.Α. με τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων, που αποδεικνύουν την ιδιότητα αυτή:

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Αεροδρόμιο), με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητα αυτή:

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), στα οποία χορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ν. Αττικής, ειδικές Κάρτες Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δικαιούνται να εκδίδουν εισιτήρια και κάρτες μειωμένης τιμής με την υποχρεωτική επίδειξη του κατά περίπτωση δικαιολογητικού.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version