«Καίει» η τιμή της βενζίνης: «Στα 2,20 ευρώ το λίτρο τις επόμενες ημέρες»

Η εισβολή στην Ουκρανία έβαλε «φωτιά» σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και πρώτες ύλες – Στα ύψη η τιμή της βενζίνης

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατομμύρια καταναλωτές αφού η τιμή της βενζίνης φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το κύμα ακρίβειας που είχε κάνει την εμφάνισή του από το φθινόπωρο πλέον φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Βασικά αγαθά όπως τα καύσιμα και η ηλεκτρική ενέργεια έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι τιμών το οποίο προκαλεί ηλεκτροσόκ στην αγορά.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Στα 36 χρόνια που είμαι πρατηριούχος δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ράλι στην άνοδο των τιμών. Ήδη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι τιμές στην βενζίνη πέρασε τα 2 ευρώ και κυμαίνεται στα 2,02 – 2,04 ευρώ το λίτρο. Είναι πλέον πανάκριβη. Σε τρεις μέρες αυξήθηκε 180 ευρώ τα 1.000 λίτρα στο πετρέλαιο», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Και πρόσθεσε: «Η ατυχία μας ήταν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μας βρήκε με τιμές σε υψηλά επίπεδα λόγω της ενεργειακής κρίσης που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο. Αν συνεχίσουμε έτσι την επόμενη εβδομάδα η τιμή στην βενζίνη μπορεί να αυξηθεί ακόμα και 20 λεπτά».

Σε σχέση με τον αντίκτυπο που έχει αυτή η κατάσταση στον κλάδο του, ο κ. Κιούσης ανέφερε στο Newsbomb.gr: «Εκτός από τον αντίκτυπο στον καταναλωτή αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται και στους πρατηριούχους. Έχουμε πτώση στην ζήτηση και επίσης αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα σε τα κεφάλαιά μας άρα και στον ανεφοδιασμό μας. Αν συνεχίσει ο πόλεμος πολλά πρατήρια θα αναγκαστούν να σταματήσουν την λειτουργία τους. Βιώνουμε πόλεμο. Άλλοι σκοτώνονται και άλλοι εξαθλιώνονται».

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version