Self test: Πότε ξεκινά η διάθεσή τους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Σχολεία: Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία.

Από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου μπορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη αλλά και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν τρία δωρεάν self test από τα φαρμακεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των ημερών από τις 4 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι:

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Το υπουργείο συνεχίζει να παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version