Δασικοί χάρτες: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων

Πίστωση χρόνου έως τις 31 Μαΐου θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους επί των αναρτημένων δασικών χαρτών.

Πρόκειται για διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

«Με την επιφύλαξη του άρθρου 58 του Ν. 4903/2022 (Α’ 46) για τους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωµένης Διοίκησης Κρήτης, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 3889/2010 (Α’ 182) για τους δασικούς χάρτες που η ανάρτησή τους υλοποιήθηκε εντός του έτους 2021 παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η Μαΐου 2022», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 90 του νόμου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι τροποποιημένοι χάρτες άρχισαν να αναρτώνται σταδιακά από τις αρχές του έτους. Στις περισσότερες περιοχές οι προθεσμίες για την υποβολή των αντιρρήσεων εξέπνεαν το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου ή τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε θεσμοθετηθεί παράταση 45 ημερών για τους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωµένης Διοίκησης Κρήτης. Έτσι, για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 16η Μαΐου (η 6η Ιουνίου για τους κατοίκους εξωτερικού), ενώ για τις Π.Ε. Ρεθύμνης και Χανίων η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31 Μαΐου (η 20ή Ιουνίου για όσους διαμένουν στο εξωτερικό).

Σημειώνεται ότι οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων. Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτημένο δασικό χάρτη αμφισβητούμενες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις. Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version