ΕΝΦΙΑ 2022: Η ώρα για τα εκκαθαριστικά – Πότε ξεκινά η πληρωμή του

Πώς θα βρείτε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2022 στο Taxisnet.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανεβούν τα φετινά «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ που αφορούν συνολικά 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στην ηλεκτρονική πύλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (myaade.gr).

Πώς θα βγάλετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ από την ΑΑΔΕ

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Θα χρειαστείτε τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή.

Αναλυτικά τα βήματα:

ΕΝΦΙΑ 2022 – Τι να προσέξετε

«Πρώτα θα μας απασχολήσει ο ΕΝΦΙΑ και μετά θα μας απασχολήσει ο φόρος εισοδήματος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο φοροτεχνικός Hλίας Χατζηγεωργίου.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η πληρωμή του φόρου ακινήτων θα γίνει φέτος σε δέκα δόσεις. «Η πρώτη δόση θα είναι στο τέλος Μάϊου κα η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023».

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν το εκκαθαριστικό του φόρου που αναφέρει τα ακίνητα αναλυτικά, για παραλήψεις ή λάθη. Σε περίπτωση που η διόρθωση των λαθών γίνει μέχρι τις 29 Ιουλίου δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ. Τυχόν μεταβολές στη δήλωση του ΕΝΦΙΑ θα ελεγχθούν από την εφορία.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version