Επίδομα βενζίνης: Νέο Fuel Pass με περισσότερα λεφτά – Τι εξετάζεται

Επίδομα βενζίνης: Νέα παρέμβαση στη βενζίνη που θα ανακουφίσει τους πολίτες προανήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκεται εδώ και καιρό το σενάριο περί επέκτασης του επιδόματος βενζίνης και για τους καλοκαιρινούς μήνες. «Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιριών διακοπών», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Επίδομα βενζίνης: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για νέες παρεμβάσεις με ορίζοντα τριμήνου οι οποίες θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο. Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των νέων παρεμβάσεων και τον τρόπο που θα χορηγηθούν οι ενισχύσεις, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε «εξαιρετικά γενναίες» -σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, σημειώνοντας ότι διατέθηκαν: 1,1 δισ. ευρώ για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, 200 εκατ. ευρώ για τα καύσιμα, επιπλέον 250 εκατ. ευρώ για το ΦΠΑ και 370 εκατ. για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δώσει περισσότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει το υψηλότερο χρέος της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα δαπανών και συνεπώς η λογική «δώσε κι άλλα» συνιστά εισήγηση αύξησης του ελλείμματος.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version