Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών με Taxisnet – Αίτηση εδώ για αλλαγή 6 συσκευών

Στο allazosyskevi.gov.gr μπορείτε να κάνετε αίτηση από αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. 

Αν και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι κάθε σπίτι μπορεί να αλλάξει έως τρεις συσκευές, ένα κλιματιστικό, ένα ψυγείο και έναν καταψύκτη, ή έως δύο κλιματιστικά και ένα από τις δύο άλλες κατηγορίες, σήμερα οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου άφησαν ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγή έως και 6 συσκευών ανά οικογένεια.

Πριν δούμε πως γίνεται αυτό, ας δούμε τα βασικά.

Αρχικά αύριο οι αιτήσεις θα γίνονται ΕΔΩ με βάση το ΑΦΜ, όπως και το Power Pass, αλλά και το Fuel Pass. Από Τρίτη λοιπόν, θα μπορούν τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1 και 2 να κάνουν αίτηση για αλλαγή συσκευών.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί για 15 μέρες, κλείνει στις 5 Ιουλίου. Θα πρέπει η παλιά που θα αντικαταστήσετε να λειτουργεί και ο έλεγχος θα γίνει από το κατάστημα, όπου θα την αγοράσετε. Η έκπτωση θα δοθεί μέσω voucher, το οποίο θα εξαργυρωθεί άμεσα κατά την αγορά, θα σας δοθεί ένας μοναδικός κωδικός και έπειτα θα κανονίσετε με το κατάστημα αγοράς πότε θα αλλάξετε την συσκευή.

Ποιοι δικαιούνται έως 6 συσκευές

Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει μία αίτηση για μία κατοικία Έτσι σε μία οικογένεια που διαθέτει και δεύτερη κατοικία, εξοχικό, οι δύο σύζυγοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση, ο ένας για την κύρια και ο άλλος για το εξοχικό.

Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 135 – 710 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και το είδος της συσκευής.

Πότε θα πάρετε το voucher της επιδότησης συσκευών

Μόλις κλείσει η πλατφόρμα, τα voucher θα δοθούν εντός τριών με τεσσάρων εβδομάδων από το κλείσιμο της πλατφόρμας, θα εκδοθούν τα vouchers του προγράμματος.

Έπειτα, θα έχετε προθεσμία μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022 για την αγορά της συσκευής.

Exit mobile version