Βάσεις 2022: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν – Πτώση στις περιζήτητες σχολές

Οι βάσεις 2022 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να να ανακοινωθούν πριν από το 15Αύγουστο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε στο OPEN πως γίνονται προσπάθειες οι βάσεις 2022 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ανακοινωθούν πριν από το 15Αύγουστο, ενώ δεν απέκλεισε να σημειωθεί πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Σημειώνεται ότι για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Σε σχέση με το νέο ολοήμερο σχολείο ανέφερε πως από Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο με διαδραστικές δράσεις. Στο 50% των ολοήμερων τμημάτων όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά, θα λειτουργούν μέχρι τις 17.30. Η πρόσβαση των μαθητών θα είναι χωρίς κανένα κριτήριο. «Θα προσλάβουμε για αυτό 3.500 επιπλέον προσωρινούς εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Αναφορικά με νομοσχέδιο για την Παιδεία η κυρία Κεραμέως υποστήριξε πως οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία, να κάνουν εσωτερικό Erasmus.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», είπε, τέλος, η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version