Power Pass: Το email που σας κλέβει λεφτά

Η πληρωμή του power pass αναμένεται την Παρασκευή και ήδη οι επιτήδειοι έχουν σκεφτεί τρόπους για να κλέψουν ανυποψίαστους πολίτες.

Την προσοχή των δικαιούχων του Power Pass εφιστά η ΔΕΗ, για απόπειρες υποκλοπής των προσωπικών τους στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), με αφορμή περιστατικά που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι:

Καλεί επίσης τους πελάτες της να ακολουθήσουν πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες που προβλέπονται στη σελίδα https://vouchers.gov.gr/powerpass

Δείτε εδώ πόσα χρήματα θα πάρετε για επίδομα ρεύματος

Τα ενημερωτικά email καλούν τους δικαιούχους να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) προκειμένου να ενημερωθούν για την εκκαθάριση. Μπορούν επίσης να δουν αναλυτικά πώς υπολογίστηκαν τα χρήματα και πόσο ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet, στο πεδίο «Σύνοψη Εκκαθάρισης», εμφανίζεται το εκκαθαρισθέν ποσό που θα λάβετε στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό. Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Exit mobile version