Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Νέο πρωτόκολλο για τον κορονοϊό (vid)

Νέο ειδικό πρωτόκολλο που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο θα καταρτίσει το υπουργείο Υγείας για τα σχολεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλευρή, στο ΣΚΑΪ το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς αναμένεται να χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Επιπλέον, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν από την έναρξη των μαθημάτων, από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, εξηγεί το υπουργείο.

Πιλοτικά το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός:

Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω:

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με:

Exit mobile version