Power Pass: Η ημερομηνία για νέα πληρωμή χωρίς αίτηση

Πότε θα πληρωθεί το Power Pass για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα δοθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ για το Power Pass του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο OPEN «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, επανέλαβε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων, αλλά σεβόμενοι και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Παράλληλα, για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και την πιθανή διεύρυνση του για να είναι δικαιούχοι περισσότεροι πολίτες, ο κ. Σταϊκούρας πως είναι κάτι που θα το δουν από τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με τα επιπλέον μέτρα από το φθινόπωρο και την πιθανότητα Fuel Pass 3, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο».

Exit mobile version