Κορονοϊός: Η διαδικασία μετά το πλύσιμο των χεριών που είναι επικίνδυνη (photos)

Κορονοϊός: Οι αποδείξεις από τις έρευνες που έγιναν.

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα του κορονοϊού, μια και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας γίνεται λόγος για πανδημία. Μάλιστα, μία μία χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα κρούσματα που παρουσιάζονται, αλλά και να προστατευτεί από την μεγαλύτερη εξάπλωση, παίρνοντας μέτρα για να μην μεταδοθεί ο ιός.

Ένας από τους βασικούς κανόνες για την σωστή και ατομική πρόληψη, εκτός από την… καραντίνα των δύο εβδομάδων, είναι το πλύσιμο των χεριών. Το τελευταίο διάστημα, η συγκεκριμένη διαδικασία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο, το άγχος είναι πάντα μεγάλο, αναφορικά με το κατά πόσο γίνεται σωστά και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν στην συνέχεια.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει στην… επιφάνεια, κάποιες μελέτες που έγιναν και δεν αφορούν ακριβώς το πλύσιμο των χεριών, αλλά αυτό που ακολουθεί στην συνέχεια. Άλλωστε, μόλις ολοκληρώνουμε το πλύσιμο θα πρέπει να στεγνώνουμε καλά τα χέρια μας, καθώς αν παραμείνουν υγρά, τότε αποτελούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και εν γένει τους ιούς, όπως είναι και ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, οι οποίες έχουν… βάθος 30 και πλέον ετών, δείχνουν πως υπάρχει μία διαδικασία που ακολουθείται μετά το πλύσιμο των χεριών, η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εξάπλωση και την μετάδοση των ιών.

Δείτε παρακάτω στην gallery ποια είναι η διαδικασία…

Ολες οι ειδήσεις.

Exit mobile version