Πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνουμε τη μέρα!

Έχουν ακουστεί πολλοί  μύθοι σχετικά με το νερό και την ποσότητα που πρέπει να πίνουμε καθημερινά.

Η αλήθεια είναι πως το νερό είναι η καλύτερη τροφή για τον οργανισμό μας, για πολλούς λόγους. Η ποσότητα που συνίσταται καθημερινά είναι για τις γυναικες 2,7 λίτρα και για τους άντρες 3,7.

Το νερό στον οργανισμό μας, από την μια εμποδίζει τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος που θα απέβαιναν καταστρεπτικές για τον οργανισμό, και από την άλλη επιτρέπει την απομάκρυνση θερμότητας με τον ιδρώτα.

Επιπλέον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες του σωματικού βάρους. Είναι απαραίτητο για τις χημικές διαδικασίες του μεταβολισμού και την πρόληψη της αφυδάτωσης και παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που ο οργανισμός διαχειρίζεται τα αποθέματα λίπους.

Προσοχή: Συνήθως ο οργανισμός μας προσλαμβάνει νερό και από άλλα ποτά, όπως οι χυμοί. Προσοχή όμως στα διουρητικά. Στα διουρητικά συγκαταλέγονται καφεϊνούχα ροφήματα (καφές, τσάι, σόδα) και το αλκοόλ. Όταν πίνουμε διουρητικά, ουσιαστικά χάνουμε νερό, συνεπώς πρέπει να πίνουμε περισσότερο για να αντισταθμίσουμε την απώλεια.

Οπότε ότι και αν κάνετε καλό είναι να πίνετε νερό!

Exit mobile version