Αυτές είναι οι 8 θανατηφόρες ασθένειες σήμερα

Παρά την εξέλιξη της επιστήμης, υπάρχουν ασθένειες, τις οποίες οι επιστήμονες, παρότι δεν σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη θεραπεία τους, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τις νικήσουν.

Πολλές από αυτές είναι γενετικές, κληρονομικές, πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και είναι ανίατες.

1. Κυστική ίνωση

Η κυστική ίνωση αποτελεί το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα και είναι θανατηφόρο. Κάνει τον οργανισμό να παράγει μια παχιά, κολλώδη βλέννα που φράζει τους πόρους των αδένων με συνέπεια την προοδευτική καταστροφή του ιστού των οργάνων (ίνωση) και την τελική ανεπάρκεια τους.

Η βλέννα φράζει τους πνεύμονες, οδηγεί σε μόλυνση και επηρεάζει το πάγκρεας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η αναπνοή, ενώ τα πεπτικά ένζυμα μπλοκάρονται και αναστέλλουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών.

2. Δρεπανοκυτταρική νόσος

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία είναι μία κληρονομικού χαρακτήρα νόσος, ωστόσο το να έχει κάποιος την ενιαία έκφραση του γονιδίου της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας δεν σημαίνει ότι θα του προκαλέσει τη νόσο. Οι πάσχοντες παρουσιάζουν μετάλλαξη της αιμοσφαιρίνης, η οποία είναι η βασική αιτία δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.

Η μετάλλαξη αυτή απαντάται στο έκτο αμινοξύ της Β-πολυπεπτιδικής αλυσίδας και διαταράσσει την ισορροπία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Στη συνέχεια προκαλείται απόφραξη των αγγείων, δυσκολία οξυγόνωσης του αίματος και γενικότερη βλάβη στους ιστούς. Τελικά το θύμα θα πεθάνει από ανεπάρκεια οργάνων.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.cnn.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-σοκ: Μαθητής πέταξε από τον τέταρτο όροφο συμμαθητή του (video)

Δεν μπορούσε να μπει στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα – Δείτε τι έφτιαξε (video)

Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως (photos)

Exit mobile version