8 τροφές που καταπολεμούν τα ηλιακά εγκαύματα

Πριν πακετάρετε το καλάθι του πικ-νικ σας για την παραλία, ή πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, σημειώστε κάτι σημαντικό για την υγεία σας: ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος σας από τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος.

 

Ελέγξτε αυτόν τον κατάλογο με τα 8 τρόφιμα που καταπολεμούν τα ηλιακά εκγαύματα και φροντίστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον μερικά από αυτά στη διατροφή σας. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί

1. Ντομάτες
Το λυκοπένιο στις ντομάτες μπορεί να σας προστατεύσει από τις ακτίνες UV. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό της βρετανικής δερματολογίας, προέκυψε, ότι υγιείς γυναίκες 21-47 ετών κατανάλωναν είτε τέσσερις κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας σε ελαιόλαδο κάθε μέρα για τρεις μήνες ή απλά ελαιόλαδο. Όσες κατανάλωναν την πάστα ντομάτας ήταν περισσότερο προστατευμένες από το ηλιακό έγκαυμα. Αν θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι φροντίστε να καταναλώσετε τις ντομάτες σας.

2. Σπαράγγια
Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε. Το γεγονός αυτό καθιστά τα σπαράγγια ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι αυτές που βλάπτουν τα κύτταρα σας. Τρώγοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντεπιτεθείτε στις ελεύθερες ρίζες.

Δείτε τις εδώ: onmed

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-σοκ: Μαθητής πέταξε από τον τέταρτο όροφο συμμαθητή του (video)

Δεν μπορούσε να μπει στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα – Δείτε τι έφτιαξε (video)

Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως (photos)

Exit mobile version