Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε τέτοια λευκά σπυράκια στο πρόσωπό σας…

Αν έχετε στο πρόσωπό σας αυτά τα λευκά σπυράκια, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής τους.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά θα προτιμούσατε να μην υπάρχουν στο πρόσωπό σας, ακόμα και αν δεν είναι επικίνδυνα. Το Milium επίσης γνωστό ως κηλίδες γάλακτος, είναι μικρές, υπόλευκες κύστες που μοιάζουν με μικρές ελιές. Μπορούν να επηρεάσουν άτομα όλων των ηλικιών. Τα εξογκώματα του δέρματος είναι ένα αισθητικό πρόβλημα για πολλούς.

Οι κηλίδες γάλακτος αποτελούνται από κερατίνη, μια ουσία παρόμοια με αυτή που δημιουργεί το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Συνήθως εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά αν σας ενοχλούν πραγματικά και δεν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να τα κάνετε να φύγουν γρηγορότερα.

1. Φροντίδα του δέρματος

Επειδή η ανεπαρκής φροντίδα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες γάλακτος, σε γενικές γραμμές θα πρέπει να πλένετε και να κάνετε απολέπιση του δέρματος σας τακτικά, ακολουθούμενη από την εφαρμογή μιας καλής ενυδατικής κρέμας.

2. Σάουνα

Μια επίσκεψη στη σάουνα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των κηλίδων γάλακτος. Η θερμότητα ανοίγει τους πόρους και οι κηλίδες γάλακτος μπορούν να φύγουν με ένα ελαφρύ τρίψιμο μετά.

3. Αποφύγετε τον Ήλιο

Η πολύ έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει τις κηλίδες γάλακτος να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν πιο δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήτε μια κρέμα προσώπου με αντηλιακό.

4. Μέλι

Χάρη στις ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κηλίδες πιο γρήγορα.

5. Λεμόνι

Με έναλεμόνι, μπορείτε απλά να κάνετε απολέπιση των κηλίδων γάλακτος. Πιέστε μισό λεμόνι και ανακατέψτε το χυμό με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τρίψτε το πρόσωπό σας με το μείγμα για λίγα λεπτά και αφήστε το για 20 λεπτά πριν από το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Exit mobile version