Καλοκαίρι: Πόση ώρα μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου τα τρόφιμά σας;

Μόλις τελειώσατε τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ και βάζετε τα ψώνια στο αυτοκίνητο για να τα μεταφέρετε. Τι πρέπει να προσέξετε, τώρα το καλοκαίρι;

Αν είναι χειμώνας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ό,τι πρέπει για τη συντήρηση των τροφίμων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες όμως είναι άκρως επικίνδυνες, καθώς ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.

Αναλογιστείτε το εξής απλό: θα αποθηκεύατε λαχανικά, φρούτα, κρέας ή γαλακτοκομικά σε ένα μεταλλικό κουτί κάτω από τον ήλιο; Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν βάζουμε τις τσάντες του σούπερ μάρκετ μέσα στο αυτοκίνητο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να ανέβει ακόμη και 20 βαθμούς Κελσίου όταν βρίσκεται κάτω από τον ήλιο.

Είναι λοιπόν ο πλέον ακατάλληλος χώρος για προϊόντα όπως το κρέας, τα ψάρια, το κοτόπουλο ή τα γαλακτοκομικά.

Μόλις ανοίξετε τα παράθυρα ή το air condition η θερμοκρασία θα πέσει, το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα συνεχίσει όμως να είναι αρκετά ζεστό, αυξάνοντας τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφών.

Τι πρέπει να προσέξετε:

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Exit mobile version