Συγκίνηση! Σύγχρονο «θαύμα» - Κοριτσάκι γεννήθηκε 245 γραμμάρια και κατάφερε να ζήσει (video)

Συγκίνηση! Σύγχρονο «θαύμα» - Κοριτσάκι γεννήθηκε 245 γραμμάρια και κατάφερε να ζήσει (video)

Θεωρείται το ελαφρύτερο μωρό στο κόσμο που έχει επιβιώσει.

Ένα σύγχρονο «θαύμα» έλαβε χώρα πριν από μερικούς μήνες, καθώς ένα νεογέννητο κορίτσι 245 γραμμαρίων, κατάφερε, πέντε μήνες αργότερα, να επιβιώσει, κερδίζοντας τη μάχη για τη ζωή και παίρνοντας εξιτήριο από το μαιευτήριο.

Το μωρό γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στο Sharp Mary Birch Hospital for Women & Newborns στο Σαν Ντιέγκο και κατάφερε να πάρει εξιτήριο τον Μάιο του 2019, έχοντας καταφέρει να επιβιώσει. Η οικογένεια του παιδιού έδωσε το όνομα Saybie, καθώς έτσι την φώναζαν οι νοσοκόμες.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε έπειτα από 23 εβδομάδες και 3 μέρες κύησης, καθώς η μητέρα της υπέστη προεκλαμψία έχοντας υψηλή πίεση και κρίθηκε απαραίτητη η καισαρική. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, θυμάται να αναφέρει στους γιατρούς που δεν πίστευε πως το παιδί της θα τα καταφέρει, ενώ οι γιατροί είχαν πει στον σύζυγό της πως θα έχει μόλις μία ώρα με το νεογέννητο πριν το... μοιραίο.

«Η μια ώρα, όμως, έγινε δύο, έγινε μια ημέρα, έγινε μια εβδομάδα», υποστήριξε η μητέρα της Saybie στο βίντεο και πλέον έχει πάρει την μικρή στο σπίτι της. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, είναι το μικρότερο νεογέννητο που κατάφερε να επιβιώσει.