Απίστευτο! Της έκαναν επέμβαση στον εγκέφαλο και έπαιζε βιολί! Δεν φαντάζεστε για ποιον λόγο (photos+video)

Υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο.

Σε μία πρωτοποριακή τεχνική προχώρησαν οι γιατροί, οι οποίοι ζήτησαν από την ασθενή να παίζει βιολί καθ’ όλη την διάρκεια της επέμβασης που υποβλήθηκε για την αφαίρεση του όγκου στον εμπρόσθιο λοβό.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου είναι αυτό που ελέγχει με ακρίβεια τις κινήσεις που γίνονται στο αριστερό χέρι και για τον λόγο αυτό, οι γιατροί ζήτησαν από την Ντάγκμαρ Τέρνερ να παίζει βιολί, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δουν ποιο σημείο δεν θα επηρεαστεί από την επέμβαση.

«Για πρώτη φορά επιτρέψαμε σε ασθενή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και των ύποπτων για επιθετική δραστηριότητα περιοχών, ενώ διατηρήθηκε η πλήρης λειτουργία του αριστερού της χεριού», ήταν τα λόγια του Κεϊούμαρς Ασκάν στο ΑΜΠΕ, του καθηγητή της Νευροχειρουργικής στο Κινγκς Κόλετζ.

Και συνέχισε: «Πραγματοποιούμε περίπου 400 επεμβάσεις (για αφαίρεση τέτοιων όγκων) τον χρόνο, διαδικασία που προβλέπει συχνά να ξυπνάμε τους ασθενείς και να μας απαντούν σε ερωτήσεις για το λεξιλόγιό τους. Όμως για πρώτη φορά αφήσαμε κάποιον να παίζει ένα όργανο».

Δείτε…

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube

Exit mobile version