Έτσι θα καθαρίσετε το σπίτι για να απαλλαγείτε από τους ιούς (photos)

Τεράστιες είναι οι διαστάσεις που παίρνει η πανδημία του κορονοϊού σ’ όλον τον κόσμο.

Σε καθημερινή βάση ο αριθμός των ατόμων που έχουν κολλήσει από τον ιό αυξάνεται δραματικά, ενώ ανάλογα είναι και τα δεδομένα με τους αριθμούς των νεκρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία, η οποία έχει την θλιβερή πρωτιά στους θανάτους. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι περισσότερες χώρες έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μειώσουν την εξάπλωση του νέου φονικού ιού.

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσωπική «μάχη» απέναντι στον κορονοϊό. Βασικό ρόλο στην προστασία μας παίζει η σωστή υγιεινή, είτε είναι σε ατομικό επίπεδο, είτε μέσα στο σπίτι μας, όπου είμαστε αναγκασμένοι να παραμείνουμε για το καλό της δημόσιας υγείας.

Κατά κύριο λόγο, ο νέος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω σταγονιδίων, είτε από το σάλιο, είτε από άλλα σωματικά υγρά που εκπέμπονται αν κάποιος βήχει ή φτερνίζεται. Ωστόσο, ο κορονοϊός ενδεχομένως να μεταδίδεται και από μολυσμένα αντικείμενα και επιφάνειες, αν και ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Έτσι, καλό είναι να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στον καθαρισμό του σπιτιού, ούτως ώστε να απαλλαγούμε από τους ιούς.

Δείτε παρακάτω στην gallery τι πρέπει να κάνετε…

Ολες οι ειδήσεις.

Exit mobile version