Η απόλυτη επιστημονική ανατροπή! Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα σπερματοζωάρια (Vid)

Τέλος στη θεωρία που θέλει τα σπερματοζωάρια… δεινούς κολυμβητές, βάζει νέα επιστημονική έρευνα.

Μέχρι πρόσφατα, οι αναλύσεις που πραγματοποιούσαν οι επιστήμονες με τα παραδοσιακά μικροσκόπια εμφάνιζαν τα σπερματοζωάρια να κινούνται με τη μορφή της κίνησης ενός κύματος.

Ωστόσο, νέες αναλύσεις με τριαδιάστατα μικροσκόπια ανατρέπουν τα παραδοσιακά δεδομένα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού έχουν χρησιμοποιήσει προηγμένες τεχνικές μαγνητοσκόπησης για να συλλάβουν το σπέρμα σε 3D, αποκαλύπτοντας ότι τα σπερματοζωάρια κινούνται περισσότερο σαν ανοιχτήρι τιρμπουσόν παρά σαν χέλια.

Ο επικεφαλής του πανεπιστημίου του Μεξικού, Χέρμες Γκαντέλα και οι συνεργάτες του προχώρησαν, μάλιστα, σε σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances» και όπως αποκαλύπτουν, για να φτάσουν στην ολοκλήρωση της έρευνας χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό μίας κάμερας υψηλής ταχύτητας, ικανής να τραβά σχεδόν 55.000 καρέ το δευτερόλεπτο, ένα εξελιγμένο τρισδιάστατο μικροσκόπιο και φυσικά μια εξελιγμένη μαθηματική ανάλυση. Σκοπός τους, να φέρουν στο φως την αληθινή κίνηση της ουράς των σπερματοζωαρίων.

«Τα σπερματοζωάρια είναι πολύ ξεδιάντροπα μικρά πλάσματα. Η νέα έρευνά μας, με τη χρήση 3D μικροσκοπίου, δείχνει ότι έχουμε πέσει όλοι θύματα εξαπάτησης από τα σπερματοζωάρια», δήλωσε με νόημα ο Γκαντέλα.

Το σπερματοζωάριο δεν κινεί την ουρά του πέρα-δώθε σαν μαστίγιο ή σαν το χέλι, αλλά τη χτυπά μόνο προς τη μία κατεύθυνση, έχοντας αναπτύξει μία ιδιόρρυθμη ασύμμετρη τεχνική κολύμβησης τύπου τιρμπουσόν ή τρυπανιού, η οποία δίνει την οπτική ψευδαίσθηση της συμμετρικής κίνησης αλά χέλι. Ταυτόχρονα, το κεφάλι του σπερματοζωαρίου περιστρέφεται με μία κίνηση διαφορετική και ανεξάρτητη από εκείνη της ουράς.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των σπερματοζωαρίων, όπως προέκυψε από τη νέα έρευνα που ανατρέπει τα δεδομένα που ίσχυαν για 350 χρόνια…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρελό ξύλο σε αεροπλάνο γιατί επιβάτης δεν φορούσε μάσκα (video)

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με τοπικές μπόρες – Η προειδοποίηση Αρνιακού (video)

Βερολίνο: Γεννήθηκε κόκκινο panda (video)

Exit mobile version