Δώστε προσοχή: Αυτά δεν πρέπει να ανεβάζετε στο Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα

Το Facebook έχει μπει πια για τα καλά μέσα στη ζωή μας, όμως καλό θα είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στο τι τελικά ανεβάζουμε στο κοινωνικό δίκτυο και τι πρέπει να αποφεύγουμε…

Ουσιαστικά, στοιχεία προσωπικά, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, σχετικά στοιχεία με την οικονομική σας κατάσταση, ακόμα και το έτος της γέννησής σας, μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στα χέρια των κυβερνοαπατεώνων.

Αλλα στοιχεία που δεν πρέπει ποτέ να ανεβάσετε σε κανένα κοινωνικό δίκτυο είναι τα εξής:

– Οποιονδήποτε κωδικό ασφαλείας, ακόμα και αν αυτός μπορεί να σχετίζεται με κάποιο όνομα του ζώου που έχετε στο σπίτι σας ή του αυτοκινήτου σας, κλπ, καθώς μια ανάρτηση φωτογραφίας τους μπορεί να οδηγήσουν αυτούς που θέλουν να σας βλάψουν, να κάνουν το συνειρμό και να επιχειρήσουν να «σπάσουν» τους κωδικούς πρόσβασής σας, μέσω αυτών.

– Οποιαδήποτε πληροφορία για το που βρίσκεται, πότε επιστρέφετε και πότε φεύγετε από το σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να δίνει… αναφορά στους κλέφτες για το πότε θα λείπετε από τον ιδιωτικό σας χώρο, ώστε να δράσουν ανενόχλητοι. Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία υποχρεώθηκε να εκδώσει και σχετική οδηγία.

– Φωτογραφίες των παιδιών σας, ειδικά των προσώπων τους.

– Προσωπικά δεδομένα γύρω από προβλήματα υγείας.

– Σχόλια για τα επαγγελματικά σας δεδομένα ή τα επαγγελματικά μελλοντικά σας σχέδια.

– Ομαδικές αθλητικές προτιμήσεις.

– Φωτογραφίες ιδιωτικών στιγμών.

– Πληροφορίες για την ιδιωτική ή ακόμα και τη δημόσια ζωή τρίτων προσώπων.

Exit mobile version