Δείτε πόσα ζητά οδηγός της F1 από εταιρεία που χρησιμοποίησε σωσία του σε διαφήμιση

Μήνυση έκανε ο νεαρός Ολλανδός οδηγός της Red Bull, Max Verstappen, στο διαδικτυακό super market Picnic που χρησιμοποίησε σε διαφήμιση πρόσωπο που του μοιάζει.

ο γραφείο management Mavic S.A.R.L για λογαριασμό του Verstappen και οι δικηγόροι του διαδικτυακού super market Picnic θα «αναμετρηθούν» σε μια δίκη που θα γίνει την Πέμπτη στο Amsterdam. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς μέσω των εκπροσώπων του ο νεαρός οδηγός της F1 ζητά €350.000 για μη ορθή και νόμιμη χρήση της εικόνας του.

Η αλυσίδα super market Jumbο είναι χορηγός του Verstappen και ο νεαρός έχει συμμετάσχει σε διαφημίσεις. Σε μία από αυτές το σενάριο τον θέλει να κάνει διανομή κατ’ οίκον με το μονοθέσιό του οδηγώντας σαν σε αγώνα. Τώρα το σενάριο της διαφήμισης της ανταγωνιστικής επιχείρησης Picnic είναι μια παρωδία αυτού του διαφημιστικού της Jumbo, με σλόγκαν «αν αρχίσεις στην ώρα σου δεν χρειάζεται να τρέχεις». Και το πρόσωπο που έχει επιλεγεί να παραδίδει τα ψώνια είναι ένας νεαρός που μοιάζει πολύ στον οδηγό της Red Bull.

Ενώ η Jumbo αντιμετωπίζει το παιχνίδι με την ανταγωνιστική της Picnic με χιούμορ, ο Verstappen και οι εκπρόσωποί του έχουν άλλη άποψη. Θεωρούν ότι έμμεσα χρησιμοποιείται η εικόνα του, παραβιάζοντας την αποκλειστικότητα που ο Ολλανδός οδηγός έχει με τους χορηγούς του. Η δικαστική διαμάχη είναι στη δεύτερη φάση της. Καθώς η πρώτη κατηγορία, ότι δηλαδή θίγεται η εικόνα και η υπόληψη του Max Verstappen από την διαφήμιση της Picnic δεν στάθηκε στα ολλανδικά δικαστήρια που θεώρησαν ότι τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει και έτσι δεν επιδίκασαν κάποια αποζημίωση.

Πηγή Dutchnews

Exit mobile version