Πως θα προστατεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα!

Οι οδηγίες είναι απλές και συστύνεται προς όλους.

Για όσους θέλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην περιμένουν τις πρωτοβουλίες της ίδιας της πλατφόρμας υπάρχουν ορισμένα βήματα που αν ακολουθηθούν μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για τους χρήστες.

Συνδεθείτε στο facebook και μπείτε στη σελίδα των ρυθμίσεων
Αφαιρέστε τα «τικ» από όλες τις κατηγορίες που δεν θέλετε οι εφαρμογές να «βλέπουν» ώστε να μην μπορούν να παίρνουν πληροφορίες. Αυτά συμπεριλαμβάνουν το bio, τα γενέθλια, την οικογενειακή σας κατάσταση και τα μέλη της οικογένειάς σας, τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, το αν είστε συνδεδεμένος σε κάποια χρονική στιγμή, τις αναρτήσεις, τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σας.
Επίσης, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε “like” σε σελίδες προϊόντων, ενώ για όσους θέλουν να απαντούν στα κουίζ, προτείνεται να κην το κάνουν μέσω του λογαριασμού τους στο facebook, αλλά να πηγαίνουν απευθείας στο site.

Σύμφωνα με τον Μπερνάλ, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για κάποιον να είναι σίγουρος ότι ό,τι κάνει στην καθημερινότητά του θα μείνει ιδιωτικό: Να φύγει από το facebook.

Μιλώντας στο BBC υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος να υποχρεωθεί να προστατέψει δεδομένα το facebook θα ήταν μια μαζική διαγραφή λογαριασμών.

Άλλωστε, την άποψη αυτή συμμερίζονται και αρκετοί χρήστες που έκαναν το hashtag #deleteFacebook εξαιρετικά δημοφιλές.

Εάν κάποιος όμως αναζητεί λιγότερο «ριζοσπαστικές» λύσεις, μια καλή επιλογή θα ήταν η απενεργοποίηση, η οποία θα παύει την εμφάνιση ενός λογαριασμού στις διαδικτυακές αναζητήσεις, προσφέρει όμως στον χρήστη τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση όλες οι πληροφορίες διατηρούνται στα αρχεία της εταιρείας.

Exit mobile version