Τρομερό! Πλήρωσε περισσότερα από χίλια ευρώ για ένα σφηνάκι! (photos+video)

Είναι το ακριβότερο σφηνάκι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ίσως το ακριβότερο της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο σφηνάκι προέρχεται από την μοναδική φιάλη ουίσκι που είναι διαθέσιμη για κατανάλωση στην χώρα και στοιχίζει 1.100 ευρώ ή καλύτερα 995 λίρες.

Πρόκειται για το ιαπωνικό ουίσκι Karuizawa 1981 Noh Whiskey, 35 ετών, το οποίο είχε πωληθεί 10 χιλιάδες λίρες σε δημοπρασία και είναι ένα από τα πιο σπάνια ουίσκι στον κόσμο. Μάλιστα, διατίθεται μόνο στο «Dark Spirits Lounge» στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Όπως τόνισε ο Χασάν Σαντράσεμι, ο Γενικός Διευθυντής του «Liverpool Gin Distillery», μέχρι στιγμής έχει καταναλωθεί μόλις ένα σφηνάκι από το συγκεκριμένο ουίσκι και ο πελάτης πλήρωσε το αντίστοιχο ποσό. Μάλιστα, εξήγησε και το σκεπτικό για την υψηλή τιμή του «Karuizawa Noh Whiskey».

«Η τιμή προέρχεται από την ιστορία της επιχείρησης που το έφτιαξε – το Karuizawa – το οποίο ήταν το πρώτο παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό αποστακτήριο που άνοιξε στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Τότε δεν υπήρχαν εξαγωγές ή εισαγωγές από την Ιαπωνία στη Σκωτία, έτσι προσπαθούσαν να μιμηθούν το ύφος του σκωτσέζικου ουίσκι, αλλά όταν οι εξαγωγές και εισαγωγές άνοιξαν λίγα χρόνια αργότερα, η βιομηχανία πέθανε και έτσι η επιχείρηση έκλεισε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σαντράσεμι.

Και κατέληξε: «Ακριβώς όπως όταν ένας καλλιτέχνης πεθαίνει και το έργο του ανεβαίνει προς πώληση, έτσι όταν το αποστακτήριο κατέρρευσε η δημοτικότητα από τις φιάλες που είχαν μείνει ξεπέρασε κάθε φαντασία».

Δείτε…

Exit mobile version