Αυτή είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο (video)

Αυτή είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο (video)

Ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σίγουρα όλοι θα αντιμετωπίζετε μερικές δυσκολίες στην δουλειά σας. Δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα, αυτό που κάνουν οι εργάτες στην επιστασία που ακολουθεί και η οποία θεωρείται ως η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο καθαρισμού, το οποίο έχει αναλάβει την συντήρηση οκτώ αεροπλάνων της πολεμικής αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας από την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Τα εκθέματα βρίσκονται στο μουσείο της RAF και ο καθαρισμός γίνεται μόνο με υφάσματα μικροϊνών χωρίς υγρά και απορρυπαντικά.

Ο λόγος έχει να κάνει με την πιθανότητα που υπάρχει να βλάψουν το χρώμα των αεροσκαφών, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 8 ημέρες, μια και οι εργάτες κρέμονται σε συρματένια καλώδια, ακροβατώντας στον αέρα.

«Είναι μια εξειδικευμένη δουλειά που απαιτεί πολλή δεξιότητα και γενναιότητα. Δεν χρησιμοποιούνται διαλύματα καθαρισμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά η σκόνη που έχει συγκεντρωθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες απομακρύνεται και το Μουσείο παραμένει ανοιχτό ενώ το έργο πραγματοποιείται με τους επισκέπτες να θαυμάζουν καθώς κοιτάζουν ψηλά και βλέπουν τους άνδρες στην οροφή...», ήταν τα λόγια της Μισέλ Ουόρθινγκτον, υπεύθυνη του μουσείου της RAF.

Δείτε...