Απίστευτος θησαυρός σε γιοτ Ρώσου μεγιστάνα - Δείτε τι βρήκαν

Απίστευτος θησαυρός σε γιοτ Ρώσου μεγιστάνα - Δείτε τι βρήκαν

Ένα από τα πιο σπάνια αντικείμενα εντοπίστηκε σε γιοτ ολιγάρχη που βρίσκεται υπό καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων.

Το πολύτιμο αυγό Φαμπερζέ βρέθηκε σε γιοτ αξίας 300 εκατ. δολαρίων, με τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές να προχωρούν σε σχόλιο για το εύρημα, χαρακτηρίζοντάς το ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχει μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί.

«Ας μιλήσουμε για τα ενδιαφέροντα: τα γιοτ», δήλωσε σε ειδικό φόρουμ, αφιερωμένο στο πάγωμα και την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λίζα Μόνακο.

«Βρίσκουμε πραγματικά ενδιαφέροντα αντικείμενα… κερδίσαμε Φαμπερζέ αυγό σε γιοτ, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.Χωρίς η Μόνακο να λέει ακριβώς σε ποιο γιοτ αναφέρεται, δήλωσε ότι το πλωτό μέσο έχει δέσει στο Σαν Ντιέγκο αφού είχε αποπλεύσει από τα Φίτζι, τον περασμένο μήνα.

Γιοτ αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με το όνομα Amadea, απέπλευσε από τα Φίτζι στο Σαν Ντιέγκο ύστερα από έντονη δικαστική διαμάχη με πρωταγωνιστή Ρώσο ολιγάρχη.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο για να διεξαγάγουμε έρευνες στα γιοτ και να έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις» τόνισε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε, ακόμη, πως εάν το αυγό θεωρηθεί αυθεντικό, τότε θα σημαίνει ότι η αξία του ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία, τα αυγά Φαμπερζέ θεωρούνται συνώνυμο της χλιδής και της πολυτέλειας. Το πρώτο αυγό το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει δώρο-έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

Ορισμένα από τα πολύτιμα κοσμήματα Φαμπερζέ χάθηκαν ή εκλάπησαν.

Ο Φαμπερζέ δημιούργησε μόνο 50 αυγά για την αυτοκρατορική οικογένεια της Ρωσίας, όμως δεν διασώθηκαν όλα.

Σημειώνεται ότι τα πολύτιμα κοσμήματα του Οίκου Φαμπερζέ θεωρούνται σήμερα σπάνιες αντίκες.