Δείτε πώς λέγονται Coca Cola, Fanta και Sprite στη... Ρωσία

Δείτε πώς λέγονται Coca Cola, Fanta και Sprite στη... Ρωσία

Τα προϊόντα της Coca-Cola εξακολουθούν να βρίσκονται στα καταστήματα της Ρωσίας, οι τιμές όμως έχουν εκτοξευθεί κατά περίπου 200% από την αναστολή των δραστηριοτήτων της στην ρωσική πρωτεύουσα.

Μια νέα σειρά αναψυκτικών παρουσίασε μια ρωσική εταιρεία παραγωγής ποτών για να αντικαταστήσει τις εμβληματικές μάρκες που εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο MoscowTimes αντί των Coca-Cola, Fanta και Sprite, οι Ρώσοι θα μπορούν να επιλέγουν πλέον μεταξύ των CoolCola, Fancy και Street, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία παραγωγής ποτών, Ochakovo.

Οι τρεις παγκόσμιες μάρκες αναψυκτικών απουσίαζαν σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά ράφια από τότε που η Coca-Cola Company ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία τον Μάρτιο. Ενώ τα προϊόντα της Coca-Cola εξακολουθούν να βρίσκονται στα καταστήματα, ωστόσο οι τιμές έχουν εκτοξευθεί κατά περίπου 200% από την αναστολή.

Το CoolCola έχει την «εμβληματική γεύση της κόλα», έγραψε ο Ochakovo στο διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, τα μπουκάλια της μάρκας με άρωμα πορτοκαλιού Fancy και lemon-lime Street μιμούνται τους χρωματικούς συνδυασμούς των Fanta και Sprite.

Ιδρυθείσα στη Σοβιετική Ένωση το 1978, η Ochakovo παράγει σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακά ρωσικά ποτά, όπως το κβας με βάση τους κόκκους που έχουν υποστεί ζύμωση και ποτό με μέλι χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, το μεντοβούχα.

Η εταιρεία δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την αποχώρηση της Coca-Cola από τη ρωσική αγορά.

Τον Απρίλιο, μια εταιρεία ποτών που εδρεύει στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, ο Όμιλος Slavda, κυκλοφόρησε το Grink Cola για να προσπαθήσει να αιχμαλωτίσει τις καρδιές των οπαδών του αναψυκτικού της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, τον Μάιο, στη βόρεια ρωσική περιοχή Κόμι, το εργοστάσιο Syktyvkarpivo λάνσαρε τη δική του μάρκα αναψυκτικών, την Komi Cola.

Ωστόσο, και οι δύο εναλλακτικές έλαβαν ανάμεικτη ανταπόκριση, με τους πελάτες να παραπονιούνται ότι κανένα από τα ποτά δεν ήταν «γλυκό και αφρώδες»…