Μπορεί το σεξ να γίνει… γυμναστική για το σώμα μας;

Μπορεί το σεξ να αποτελέσει εναλλακτική μέθοδο… γυμναστικής του σώματός μας;

Μπορεί να συγκριθεί το σεξ με το τρέξιμο, την κολύμβηση ή την ποδηλασία;

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, παρατηρείται άνοδος των καρδιακών παλμών και έντονη εφίδρωση, ακριβώς όπως σε μια προπόνηση. Είναι όμως αντίστοιχη η επίδραση των σεξουαλικών και των παραδοσιακών αθλητικών δραστηριοτήτων στο ανθρώπινο σώμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα (π.χ. σεξουαλική επαφή, αυτοϊκανοποίηση) είναι όχι μόνο απολαυστική αλλά και ευεργετική για τη σωματική και ψυχική υγεία, με τα οφέλη που προκύπτουν να μπορούν στην πραγματικότητα να συγκριθούν με αυτά της γυμναστικής.

Οι βιολογικές διεργασίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται κατά την «κλασική» σωματική άσκηση.

Μελέτες-ορόσημο που πραγματοποιήθηκαν επί του θέματος κατά τη δεκαετία του ’60 υπέδειξαν ότι το σεξ αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής, τους παλμούς της καρδιάς και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, εκβάσεις που υποδεικνύουν ότι το σώμα δραστηριοποιείται σε αυξημένη ένταση, όπως συμβαίνει άλλωστε και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.

Exit mobile version