Το άγνωστο, μυστικό νησί της Ελλάδας, όπου θα κάνεις διακοπές με 15 ευρώ

Το νησάκι Παλαιό Τρικέρι στον Παγασητικό Κόλπο δεν είναι γνωστό σε πολλούς, όμως υπόσχεται φθηνές διακοπές και χαλάρωση.

Το Παλαιό Τρίκερι ή νησί της Παναγίας είναι ένας μικρός παράδεισος στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησάκι, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και όλες οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια ή με βάρκες και μπορείς να το περπατήσεις σε 2-3 ώρες.

Κορυφαίο αξιοθέατο είναι το εντυπωσιακό καστρο-μονάστηρο της Παναγίας, που προσφέρεται για μία διαφορετική εμπειρία διαμονής σε κάποιο από τα κελιά του με ελάχιστο κόστος.

Μοναδικός οικισμός είναι το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη όπου το καλοκαίρι λειτουργούν δύο-τρεις ψαροταβέρνες πάνω στο κύμα και λίγοι μικροί ξενώνες.

Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να πάτε προς τον Βόλο και συγκεκριμένα προς τον παραλιακό οικισμό Αλογότοπο, έξω από το χωριό Τρίκερι.

Στον Αλογότοπο υπάρχει υπαίθριος χώρος πάρκινγκ για να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να συνεχίσουμε με το θαλάσσιο ταξί που μεταφέρει τους επισκέπτες σε λίγα λεπτά απέναντι στο νησάκι της Παναγίας.

Χθες οι ιδιοκτήτες μιας εκ των δύο ταβερνών του νησιού μίλησαν στο Open και ανέφεραν πως μπορείς να βρεις κατάλυμα στο νησί ακόμα και με 15 ευρώ τη βραδιά.

Exit mobile version