Δες πώς είναι να οδηγάς με 483 χλμ./ώρα μέσα από το αυτοκίνητο (video)

Και μόνο που το βλέπεις… 

Είδαμε πριν λίγες ημέρες ένα μεταλλαγμένο Ford GT να καταρρίπτει ρεκόρ και κοινή λογική, φτάνοντας στις παρυφές των 500 χλμ./ώρα και ξεπερνώντας όλα τα hypercars που μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε μια βόλτα στα 483 χλμ./ώρα από την θέση του συνοδηγού.

Για την ακρίβεια, σχεδόν από αυτή του οδηγού καθώς η κάμερα είναι τοποθετημένη πίσω από τα καθίσματα και προς την μεριά του ατρόμητου πίσω από το τιμόνι. Και η θέα το λιγότερο που προκαλεί είναι δέος. Και μάλιστα σε αεροδιάδρομο, χωρίς να υπάρχουν αντικείμενα δεξιά-αριστερά ώστε να φλουτάρει το τοπίο. Το κτήνος των 2.500 ίππων χρειάζεται μόλις 8 δλ. για να φτάσει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ άλλα 2 αργότερα το κοντέρ δείχνει 250. Από τα 10 στα 13 δλ. η αύξηση της ταχύτητας φέρνει δάκρυα στα μάτια, φτάνοντας τα 320 χλμ./ώρα! Από εκεί και πάνω, το GT συναγωνίζεται αεροσκάφη…

Στα 17 δλ. το κοντέρ δείχνει 407 χλμ./ώρα – όσα και η τελική ταχύτητα της Bugatti Veyron– ενώ 5 δλ. αργότερα έχει ξεπεράσει και το νεοφερμένο Koenigsegg Jesko των 482 χλμ./ώρα. Κάπου εκεί ο οδηγός αφήνει το γκάζι, πατάει ελαφρά το φρένο και ενεργοποιεί το αλεξίπτωτο. Ο ίδιος, όσο και οι μηχανικοί του, υποστηρίζουν πως σε μεγαλύτερη ευθεία και με διαφορετικό γρανάζωμα στο κιβώτιο, το αυτοκίνητο μπορεί να αγγίξει τα 500 χλμ./ώρα! Επιφυλασσόμεθα για τον ισχυρισμό, εντυπωσιαζόμεθα από τα πλάνα.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version